Beblavý tasí nečakané slová: Penta sa ma snaží zmanipulovať

    0
    Miroslav Beblavý (Autor: Reprofoto/Facebook:Miroslav Beblavý pracuje pre vás a stráži vaše peniaze)

    Bývalý poslanec strany Sieť Miroslav Beblavý na sociálnej sieti píše: „Penta sa ma snaží zmanipulovať.“ Hyperbolicky vysvetľuje, že na neho ako ich kritika robia podozrivý útok, preto, lebo najskôr ohlásili vznik novej nemocnice v rodnom meste jeho manželky – Michalovciach, a teraz avizujú vytvorenie novej nemocnice v meste, kde žije, v Bratislave.

    Exsieťar si na sociálnej sieti zaspomínal na rok 2005, keď podľa neho prišiel tím okolo vtedajšieho ministra zdravotníctva Rudolfa Zajaca s tým, že v Bratislave treba zlúčiť všetky (štátne) nemocnice do jednej, lebo to je jediný spôsob, ako ich zreorganizovať a zefektívniť. „Bol som skeptický, pretože monopol – akýkoľvek, a obzvlášť štátny – nie je takmer nikdy cesta k väčšej efektívnosti,“ priznáva.

    Zdroj: Facebook/Miroslav Beblavý

    Podľa jeho názoru jednotný moloch Univerzitnej nemocnice Bratislava vytvorený exministrom zdravotníctva Zajacom funguje viac ako 10 rokov a pracujú v ňom výborní lekári, ktorí pracujú v otrasne riadenej a najzadlženejšej nemocnici na Slovensku. Neudiali sa žiadne zmeny, ktoré by boli významné. „Namiesto toho manažmenty a ministri 3 Ficových vlád zabávali verejnosť rôznymi víziami nových nemocníc a interných zmien, z ktorých nič nebolo okrem miliónových honorárov pre spriatelených konzultantov,“ dokresľuje situáciu nezaradený poslanec parlamentu.

    Jedným dychom však Beblavý dodáva, že sa príchodu konkurencie teší, ba čo viac, prial by si, aby nebola jediná. „Lebo súťaž je to jediné, čo pomôže,“ uzavrel.

    - Reklama -