Charita priznala pravdu o migrantoch. Štatistiky žiadateľov o azyl v Británii sú alarmujúce

    0
    Briti vítali utečencov (Autor: Repro/Sky News)

    Britská charitatívna organizácia the Refugee Council, ktorá poskytuje poradenstvo utečencom pri získavaní azylu v ostrovnej monarchii, priznala krutú pravdu o migrantoch. Väčšinu azylantov totiž údajne netvoria ženy a deti či kompletné rodiny. Za uplynulé roky podala pomocnú ruku predovšetkým dospelým mužom.

    Alarmujúcich 78 % žiadostí o azyl pochádza v uplynulých rokoch práve od dospelých mužov. Pravdou však zostáva, že rodiny sa na ceste z Blízkeho východu či Afriky do Európy často rozdelia alebo si nemôžu dovoliť zaplatiť cestu pre všetkých členov rodiny. Otcovia rodín sú akýsi predvoj a ich ženy s deťmi ich často nasledujú. Počet žiadostí o azyl však svedčí o tom, že azylantmi sa stávajú najmä muži.

    Charita the Refugee Council nie je pritom jediná organizácia, ktorá upozorňuje na rodové zloženie migrantov prichádzajúcich do Veľkej Británie. Ministerstvo vnútra uvádza, že podľa oficiálnych štatistík požiadalo vlani o azyl v Británii približne 35 000 ľudí. Z toho je viac ako 25 000 mužov. V roku 2015 prišlo na britské úrady aj 3 000 žiadostí od nezaopatrených detí v tínedžerskom veku.

    V mnohých prípadoch sa však stáva, že migranti klamú o svojom veku a odmietajú sa podrobiť lekárskym prehliadkam, ktoré by ho dokázali. Vyhostiť neplnoletých migrantov je totiž takmer nemožné.

    Celý text v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -