Austrália, Kanada, Nový Zéland? Záujem Američanov vysťahovať sa zo svojej vlasti sa prudko zvýšil

    0
    Ilustračná fotografia: Americká vlajka (Autor: TASR)

    Podobnú situáciu zaznamenali na svojich webových stránkach aj kanadské imigračné úrady. Záujem amerických občanov vysťahovať sa zo svojej vlasti sa prudko zvýšil po víťazstve Donalda Trumpa v utorkových voľbách prezidenta USA.

    Novozélandský imigračný úrad (INZ) v noci nadnes (SEČ) informoval, že na svojej webovej stránke za uplynulých 24 hodín (od stredy 9.00 h miestneho času) registruje 56.300 návštev, čo je 25-krát viac ako obvykle, keď na ňu zavíta približne 2300 ľudí.

    Iná webová stránka, New Zealand Now, ktorá obsahuje informácie o možnostiach bývania, zamestnania, štúdia či investovania na Novom Zélande, zaznamenala v rovnakom čase a intervale 70.500 návštev. Doteraz ich denne registrovali pritom len priemerne 1500.

    Zvýšený záujem o informácie o možnostiach vysťahovania sa hlási aj Austrália, kde na webovej stránke news.com.au zaznamenali z USA prudký nárast záujemcov o usadenie sa. Do júna tohto roku novozélandské úrady vydali povolenie na pobyt 1288 americkým občanom. Ďalším 8876 Američanom vydali pracovné víza a 2997 študentské víza.

    - Reklama -