Poplach v gréckej metropole. Granátový útok na francúzske veľvyslanectvo

    0
    V gréckej metropole mali dnes ráno poplach (Autor: Facebook, Anadolu Agency)

    Podľa agentúry AP si útok vyžiadal jedného zraneného. Ide o policajta, ktorého zranenia sú ľahké vďaka tomu, že v čase útoku sa zdržiaval v opevnenom stanovišti pri vchode do budovy veľvyslanectva.

    Prípad začali vyšetrovať príslušníci protiteroristickej jednotky polície. Oblasť priľahlú k budove uzavreli, uviedla AP.

    Motorku zodpovedajúcu popisu, ktorý polícii poskytli očití svedkovia útoku, našli neskôr v aténskej štvrti vyhľadávanej anarchistami. Polícia preveruje, či motorka bola naozaj použitá pri útoku.

    K útoku došlo len niekoľko dní pred tým, ako v Aténach očakávajú amerického prezidenta Baracka Obamu. Ľavicové organizácie už avizovali, že túto príležitosť využijú na zvolanie protestov.

    Grécko má skúsenosť s občasnými útokmi domácich militantov, ktorí útočia na štátne úrady, predstaviteľov vlády, diplomatické misie alebo sídla firiem, zväčša nadnárodných.

    K zodpovednosti za dnešný útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. Nie je jasné ani to, prečo sa jeho terčom stalo práve francúzske veľvyslanectvo.

    - Reklama -