Moslimovia v Holandsku by sa mali začať triasť. Geert Wilders poslal ľudu silný odkaz: Ak sa po voľbách dostanem k moci…

    0
    Geert Wilders (Autor: SITA)

    „Pim Fortuyn raz povedal, že sa treba usilovať nielen o to, čo je možné, ale aj o to, čo je možné si len predstaviť. Chcel tým povedať, že pre nás Holanďanov nie je nič nemožné,“ spomína Wilders v úvode svojho vyhlásenia na slová zavraždeného politika a dodáva, že Fortuyn mal úplnú pravdu. „Pre nás nie je skutočne nič nemožné. Sme predsa Holanďania! Svojimi vlastnými silami sme vybudovali jedinečnú a krásnu krajinu,“ píše Wilders.

    Wilders ďalej menuje mnoho úspechov, ktoré Holandsko vo svojej histórii dosiahlo, ale zároveň uvádza aj veľa dôvodov „na oprávnený hnev“. „Súčasná vláda decimuje krajinu svojimi úspornými opatreniami a poskytla islamu priestor na kolonizáciu nášho sveta. Nemali by sme však klesať na duchu. Kde je vôľa, tam je aj cesta. Začnime sa usilovať o zmenu. Poďme našu krajinu spoločne oslobodiť!“ burcuje Wilders.

    „Oslobodenie môže začať až vtedy, keď si priznáme pravdu a uvedieme základné fakty. Takže, šiesti z desiatich väzňov v Holandsku sú prisťahovalci. Z celkového počtu väzňov tvoria väzni marockého pôvodu 10 %. Mladí Maročania sú päťkrát častejšie podozriví z trestného činu ako holandská mládež. Politik, ktorý o týchto skutočnostiach mlčí, je nanič. Ja preto mlčať rozhodne nehodlám. A nebudem mlčať konkrétne ani o islame. Nikdy. Pretože mlčanie je nebezpečné.“

    Ďalej Wilders uvádza výsledky prieskumu, podľa ktorého nadraďuje 70 % moslimov islam nad holandské zákony. „Viac ako jeden z desiatich moslimov považuje za prijateľné použitie násilia v mene islamu. To v prípade Holandska predstavuje 100 000 ľudí. Mnohí z nich sa odmietajú integrovať a neuznávajú holandské zákony. Ukazujú nám vztýčený prostredník, prechádzajú sa v Haagu s vlajkami Islamského štátu a vešajú na mosty v Rotterdame turecké vlajky,“ sťažuje sa Wilders.

    „Pozrite sa na ich a na naše vlajky. Na našej vlajke nenájdete žiadne verše z Koránu. Červená je symbolom našej identity, biela predstavuje slobodu a modrá pravdu. Nastal čas, aby sme našu vlajku povešali v uliciach miest aj obcí. Proste všade a s patričnou hrdosťou. Pretože toto je naša krajina, naše Holandsko, ktoré volá po svojom oslobodení! Ak sa po voľbách budúci rok dostanem k moci, budem našu krásnu krajinu chrániť. Ale to je možné len v prípade, že Holandsko bude deislamizované.“

    Wilders zdôrazňuje, že holandské hodnoty nemajú nič spoločné s islamom a sú založené na židovsko-kresťanských a humanistických základoch. „Máme právo si vybrať, ako chceme žiť naše životy, a nikdy sa tohto práva nevzdáme. Pred dvanástimi rokmi bol zavraždený Theo van Gogh, ktorý položil svoj život za slobodu a zostáva srdcom našej identity. Tú treba brániť a nedovoliť, aby nám ju tí, čo chcú zničiť našu slobodu, odcudzili. Prestaňme už byť naivní a bráňme sa!“

    Dve tretiny Holanďanov súhlasia podľa Wildersa s názorom, že islamská kultúra do ich krajiny nepatrí. „Tri štvrtiny ľudí sú presvedčené, že politici tento problém podceňujú. Viac ako 75 % Holanďanov sa domnieva, že islam Holandsko vôbec neobohacuje. Majú pravdu, ale nikto ich nepočúva. Len ja,“ tvrdí Wilders a vyzýva aj na oslobodenie od „eurofilov v Bruseli“, ktorí sa z jeho pohľadu usilujú o pošliapanie identity, suverenity a v neposlednom rade aj prosperity Holandska.

    „Apelujem dnes preto na všetkých Holanďanov. Na každého, kto si váži naše ťažko vydobyté slobody. Na každého, kto chce zaistiť prosperitu a bohatstvo tejto veľkej krajiny pre svoje deti a vnukov. Ukážme svetu, že sme Holanďania. Nádej stále žije a spoločne môžeme docieliť to, aby sa náš národ prebudil a odhodlal na čin. Je to možné a vzhľadom na to, že v podstate nemáme na výber, sa to musí stať. Holandsko bude opäť silná a suverénna krajina, kde sa tvrdá práca cení a slabí sú chránení,“ poznamenal.

    „Holandsko bude opäť krajinou, kde teroristi nemôžu len tak prekračovať hranice z Belgicka a kde môžu ženy chodiť po uliciach v sukniach bez obáv, že budú obťažované a sexuálne napádané. Holandsko bude krajinou, kde bude zaistená sociálna starostlivosť aj primeraný dôchodok pre všetkých občanov a oni vrátane Židov, homosexuálov, žien a kritikov islamu budú môcť žiť v bezpečí. Holandsko môže byť opäť krajinou, kde nie je vlastenectvo chápané ako urážka, ale ako symbol cti, a kde islam nemá miesto,“ pokračoval.

    „Naša krásna krajina nie je ani zďaleka stratená a v skutočnosti má svoje najlepšie roky ešte stále pred sebou. Avšak to platí len v prípade, že budeme robiť správne rozhodnutia a rozlúčime sa s tými, ktorí problémy prehliadajú a na Holandsku im nezáleží. Prišiel čas sa oslobodiť! Poďme sa do toho pustiť spoločne!“ vyzýva Wilders, ktorý aktuálne čelí trestnému stíhaniu pre svoje výroky na adresu marockej menšiny, ale rozhodol sa konanie bojkotovať a na súde ho zastupuje len jeho advokát.

    Celé znenie Wildersovho vyhlásenia si môžete v angličtine prečítať TU.

    - Reklama -