Horká Clintonovej prehra stále nedosiahla svoje dno. Jej spojenec je pripravený spolupracovať s Trumpom

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

     Tento senátor za štát Vermont vo vyhlásení ďalej uviedol, že Trump sa “trafil do hnevu upadajúcej strednej triedy, ktorá je už otrávená a unavená ekonomikou establišmentu, politikou establišmentu a médiami establišmentu”. Slová 75-ročného nezávislého senátora citovala v noci nadnes agentúra AP.

    Sanders tvrdí, že ak Trump “myslí vážne presadzovanie politiky zameranej na zlepšenie podmienok pracujúcich rodín, potom je spolu s ďalšími pokrokovými ľuďmi pripravený na spoluprácu.” Ak však bude Trump “presadzovať rasistickú, sexistickú, xenofóbnu a protienvironmentálnu politiku, bude jeho ráznym oponentom”.

    Sanders bol súperom Hillary Clintonovej v boji o prezidentskú nomináciu Demokratickej strany; po tom, ako bývalá prvá dáma USA zvíťazila v primárkach, ju Sanders v ďalšom boji podporil. Clintonová však v hlavnom zápolení o Biely dom s Trumpom zaznamenala po intenzívnej predvolebnej kampani horkú prehru.

    Dosluhujúci demokratický prezident Barack Obama sa dnes stretne s Trumpom v Bielom dome. “Všetci mu teraz prajeme úspech pri zjednocovaní a vedení krajiny,” vyhlásil Obama a dodal, že jeho tím pomôže Trumpovi pri hladkom odovzdávaní moci. “V prvom rade sme Američania, až potom demokrati či republikáni,” pripustil Obama. Republikánska strana okrem Trumpovho prezidentského víťazstva získala tiež väčšinu kresiel v oboch komorách Kongresu, pripomína agentúra Reuters.

    - Reklama -