Porušili kotlebovci zákon? ĽSNS sa možno poriadne zapotí. Na mušku sa dostalo opäť stranícke sídlo

    0
    Miroslav Dragun. (Autor: PK)

    Neďaleko Banskej Bystrice si Marian Kotleba, ktorý stojí na čele ĽSNS, zriadil nové sídlo strany. Keďže by malo byť v rodinnom dome, v médiách sa objavilo viacero otáznikov o užívaní tejto nehnuteľnosti. Podľa informácií riaditeľa IRBK je možné, že šéf ľudákov porušuje zákon hneď dvakrát: nelegálne vykonávané stavebné práce a čachre-machre s daňami.

    Stavebné práce načierno?

    Podľa viacerých vyjadrení Mariana Kotlebu, ale aj riaditeľa Úradu BBSK Milana Uhríka, v dome v súčasnosti prebiehajú stavebné práce. Rodinný dom je podľa registra politických strán a hnutí od začiatku septembra tohto roku vedený ako sídlo Kotlebovej ĽSNS. Podľa riaditeľa IRBK dochádza zo strany ľudákov k porušovaniu zákona.

    „Rozhodli sme sa osloviť mesto Banská Bystrica so žiadosťou o informáciu či Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko požiadala o povolenie, respektíve podala ohlášku na vykonanie drobných stavebných prác, tak ako sú povinní v zmysle stavebného zákona. Mesto Banská Bystrica nám dňa 25. 10. odpovedalo, že táto strana nič také nespravila a taktiež nepožiadala o zmenu využitia stavby rodinného domu,“ prezradil na tlačovej konferencii v budove Slovenského inštitútu vzdelávania Miroslav Dragun. Ten ďalej dodáva, že v liste vlastníctva nehnuteľnosti sa píše, že ide o rodinný dom s troma bytovými jednotkami. Odvolávajúc sa na stavebný zákon, dodáva, že takáto budova nie je vhodná na kancelárske priestory.

    Dragun taktiež informuje, že sa so žiadosťou na vykonanie štátneho stavebného dohľadu na Kotlebovo stranícke sídlo obrátili na Štátny stavebný úrad v Banskej Bystrici a primátora Jána Noska. „Pán Nosko nám vyhovel a štátny stavebný dohľad nariadil na 23. 11. o deviatej hodine ráno,“ konkretizuje Dragun.

    Čachre machre s daňami?

    „Obraciame sa aj na generálneho prokurátora, pána Čižnára, v tom, že je podozrenie, že ĽSNS na čele s pánom Kotlebom kráti miestne dane,“ upozorňuje riaditeľ IRBK. Naráža tým na nariadenie mesta Banská Bystrica o miestnych daniach, ktoré hovorí, že daň zo stavby na bývanie je 30 centov na meter štvorcový, no daň za nebytové priestory vrátane administratívnych a kancelárskych, na ktoré chce ĽSNS využiť aj spomínaný rodinný dom, je takmer štyri eurá (3,60) na meter štvorcový. „Dámy a páni, vyzerá to tak, že Marian Kotleba aj so svojou politickou stranou porušujú zákony a okrádajú obyvateľov nielen BBSK, ale aj celého Slovenska, keďže z verejných zdrojov, z príspevku od štátu, si kúpil rodinný dom,“ kritizuje Dragun. Dodáva, že Kotlebovi a jeho strane by mala byť uložená sankcia vo výške 166-tisíc eur.

    Ďalšie previnenia kotlebovcov za dverami?

    Miroslav Dragun taktiež informoval, že novinári, ale aj verejnosť sa v blízkej budúcnosti môžu tešiť na nové informácie o previneniach ĽSNS. „V priebehu dvoch týždňov vám prinesiem ďalšie informácie o zaujímavých aktivitách pána Mazureka a Uhríka v Európskom parlamente a európskych inštitúciách, kde hovoria, že Kotleba – ĽSNS chce, aby Slovensko vystúpilo z EÚ, a pritom využívajú finančné zdroje na rôzne svoje aktivitky,“ podčiarkuje Dragun.

    Chystá sa Dragun a jeho organizácia prinášať pravidelné „novinky“ z Kotlebovej ĽSNS? „Uvidíme, či to bude len o Marianovi Kotlebovi. Ak prídu informácie aj o iných politických stranách, že sa rozhodli v rodinnom dome, či dokonca v garáži zriadiť sídlo politickej strany, a budú konať v rozpore so zákonom, tak budeme upozorňovať aj na nich,“ odpovedá Dragun na podnet redaktora PL.

    - Reklama -