Slová, ktoré by mohli Trumpovi pokojne zoťať hlavu. V podstate prijal ruskú zahraničnú politiku, vyhlásil o ňom Clintonovej poradca

    0
    Hillary Clintonová (Autor: TASR)

     Podesta povedal v dnešnej relácii “Meet the Press” na americkej televíznej stanici NBC, že ak sa bude Clintonová sústreďovať predovšetkým na tieto dva štáty, “stane sa nasledujúcou prezidentkou USA”.

    Michigan, ktorý má 16 voliteľov, hlasoval za demokratov v každých prezidentských voľbách od roku 1992, keď volil Clintonovej manžela Billa. Podľa najnovších prieskumov verejnej mienky v Michigane má Clintonová jemný náskok, informovala dnes tlačová agentúra AP.

    Nevada so šiestimi hlasmi voliteľov kolísala od roku 1992 medzi kandidátmi dvoch hlavných politických strán, pričom v uvedený rok tiež vo voľbách hlasovala za Billa Clintona. Najnovšie prieskumy verejnej mienky ukazujú takmer rovnaký výsledok pre oboch uchádzačov o prezidentský úrad.  Ak chce kandidát vyhrať utorkové prezidentské voľby, musí získať hlasy 270 voliteľov.

    Podesta ako hlavný poradca Clintonovej takisto vyhlásil, že republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump “si v podstate osvojil ruskú zahraničnú politiku a odmieta zahraničnú politiku USA podporovanú oboma hlavnými stranami”.

    Podesta dodal, že “cudzia veľmoc” sa mu nabúrala do e-mailov a spolupracuje s mediálnou organizáciou WikiLeaks tak, že verejnosti posúva pred voľbami informácie s jasným zámerom uškodiť Clintonovej a pomôcť Trumpovi.

    Clintonovej poradca upozornil, že Trump jednoducho nie je neutrálny voči ruskej zahraničnej politike, ale obhajuje ju. Trump opakovane zarazil amerických aj svetových politikov, keď chválil Putinov spôsob vládnutia a obhajoval bližšie pracovné vzťahy s Ruskom, napriek porušovaniu ľudských práv a vojenským zásahom na Ukrajine aj v Sýrii. “On je aspoň vodca,” povedal vlani v decembri Trump o Putinovi. “Na rozdiel od toho, koho máme my v tejto krajine.”

    - Reklama -