Komentátor prekvapuje: Kiskov boj s Ficom pripomína Mečiara s Kováčom. Vracia prezident Slovensko k mečiarovským deväťdesiatkám?

    0
    Prezident SR Andrej Kiska a premiér za Smer-SD Robert Fico (Autor: SITA)

    Podľa komentátora prezident na vládu udrel vo dvoch vlnách. Prvýkrát kritizoval nečinnosť „mocipánov“ pri (ne)riešení kauzy Bašternák a druhýkrát sa obul priamo do premiéra Fica. Za neho sa mal na pôde OSN údajne hanbiť.

    Prvé rypnutie Daniš schvaľuje, no pri druhom sa už chytá za hlavu. „To sú už dosť tvrdé slová, ktoré zaváňajú deväťdesiatymi rokmi. A pripomínajú konflikt prezidenta Kováča s Mečiarovou vládou,“ píše. Zároveň dodáva, že Fico pri zahraničnej politike nerobí nič radikálne a nič, čo by Slovensko na európskej či celosvetovej politickej mape odsúdilo do kúta hanby.

    „Iste, Ficova rétorika je kontroverzná. Pokojne ho kritizujme. No vyplakávanie o ´medzinárodnej hanbe´ – ako za čias prezidenta Kováča a mečiarizmu – je dnes prepálené. A prekonané,“ kritizuje Daniš. Polemizuje tiež nad dôvodom tohto „prepáleného“ správania. Či už z jednej, alebo druhej strany.

     

     

    - Reklama -