„Odrežte ich hlavy svojimi nožmi,“ vyzýva propaganda ISIS. Burcuje tak moslimov žijúcich v EÚ a USA ku krvavým útokom

    0
    Vysokopostavený hovorca ISIS al-Adnani (Autor: ReproFoto: youtube/CCTV EN)

    V druhom vydaní propagandistického magazínu Nashir, ktorý vychádza v anglickom jazyku, vyzýva Islamský štát moslimov po celom svete k útokom na nemoslimské obyvateľstvo. Apeluje na nich, že na rozdiel od bojovníkov ISIS na Blízkom východe majú to privilégium, že žijú medzi nepriateľmi, a teda ich môžu efektívnejšie zraňovať priamo v ich vlastnej krajine.

    Každý bojovník operujúci v kalifáte by si podľa magazínu želal byť na ich mieste. „My môžeme v kalifáte odseknúť iba chvost hada, ktorý opäť dorastie, vy máte ale šancu odseknúť mu priamo hlavu,“ hlása jeden z článkov. Ďalší zase píše: „Statočný Mosul krváca. Zastavme jeho krvácanie vyčerpaním síl nepriateľa… odrežte ich hlavy svojimi nožmi, chceme počuť vaše zbrane odstreľovať ich hlavy.“

    Propaganda sa odvoláva na veliteľa ISIS Abua Mohammada al-Adnana, ktorý zdôrazňoval potrebu lokálneho džihádu nielen v Európe. Džihádisti v Európe a USA nemajú čakať na výsledok bitky o Mosul, ale čo najskôr zaútočiť akýmkoľvek možným spôsobom. Adnan, šéf propagandy Islamského štátu, zomrel pri koaličnom nálete v auguste, ale jeho posolstvo sa stalo základným stavebným kameňom pre džihádistickú propagandu.

    Internetová propaganda ISIS v posledných mesiacoch naberá na sile a denne sa objavujú nové stránky, profily a články obhajujúce kalifát a konanie Islamského štátu. 

    Autor: Dominik F.

    - Reklama -