Miliardár a milionárka. Takto „trú biedu“ americkí kandidáti na prezidenta

    0

    Predvolebné kampane sú často plné sľubov a slov o tom, ako kandidátom o vytúžený post záleží na ľuďoch, ako majú na zreteli iba ich dobro a vlastne sú rovnakí ako oni. Nech je to akokoľvek, v blížiacich sa amerických voľbách sa o stoličku bijú demokratka a republikán s rozprávkovým majetkom.

    Demokratka Hillary Clintonová má spolu so svojím manželom Billom majetok v odhade približne 101 miliónov eur. Clintonová začala zarábať ešte v 70. rokoch minulého storočia, keď pracovala ako právnička. Slušný balík získava na knihách, ktoré spolu s manželom píše. Len v minulom roku na predaji kníh mali s bývalým prezidentom Clintonom zarobiť 10,5 milióna eur. V posledných rokoch však najviac zarába na rečnení na akciách. „Za jednu takúto prednášku berie aj 300-tisíc eur, čo ju radí medzi najdrahšie spíkerky sveta,“ informuje Čas.sk.

    Síce má Clintonová tri nehnuteľnosti, všade ju vozí šofér a počas kampane sa prepravuje lietadlom, na republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa sa výškou majetku nechytá. Ten si v majetkovom priznaní uvádza, že vlastní majetok v hodnote 9 miliárd eur, magazín Forbes uvádza skromnejšie číslo, a to 3,35 miliardy. Trump vlastní reality po celom svete, no len v New Yorku presahujú jeho mrakodrapy hodnotu 2 miliárd eur. Okrem nich má nehnuteľnosť na Floride, letné sídlo, golfové kluby, helikoptéru a dve lietadlá.

    - Reklama -