Neuveriteľné správy z Dánska. Ľudia majú vziať zákon do vlastných rúk. Policajti vraj majú plné ruky práce na hraniciach, ktoré strážia pred migrantmi

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)
    Lars Bisgaard Lund sa obrátil na dánsku políciu, keď na jeho syna chceli opakovane zaútočiť štyria starší chlapci, ktorí ho už deň predtým zbili pred školou. Reakcia však bola úplne iná, ako by čakal. Namiesto ochoty pomôcť sa stretol s tým, že mu dispečerka po telefóne odkázala, aby sa so situáciou vyrovnal sám, ale bez použitia násilia. 
     
    Otec obete bol však údajne menšieho vzrastu ako mladíci, ktorí si podávali jeho syna, a okrem toho sa nechcel zapliesť do bitky. Polícia mu navyše po telefóne pripomenula, že sa má snažiť riešiť spor diplomatickou cestou. 
     
    „Zavolal som na políciu a nahlásil som, že štvorica tínedžerov stojí pred školou a čaká na môjho syna, a povedal som im, že ide o tých istých, čo ho zbili deň predtým, a že je tu riziko, že sa to stane znova,“ uviedol Lund, ale dispečerka mu oznámila, že nemá žiadne voľné hliadky. 
     
    Nedostatok policajtov, ktorí by mali čas riešiť takéto občianske problémy, je dôsledkom veľkého počtu migrantov, pre ktorých museli dánske úrady sprísniť kontrolu na hraniciach, a to je podľa hovorkyne strany Sociálnych demokratov Trine Bramsenovej politický problém. 
     
    „Budeme hľadať spôsob, ako by sme múdrejšie vyriešili problémy na hraniciach s použitím moderných technológií namiesto zvýšeného počtu profesionálov a ako by sme mohli na tento účel uvoľniť ďalšie prostriedky,“ uviedla Bramsenová. 
     
    Celý text v angličtine nájdete TU
     
    - Reklama -