Chceme Armaniho a Huga Bossa! „Utečenci“ so smartfónmi protestovali za značkové oblečenie

    0
    Lorenzo Chinalleto z organizácie združujúcej charity v Benátkach poznamenal, že migranti, ktorí sú ubytovaní v hoteli Byron, dostali štandardné oblečenie po príchode do mesta, ale údajne sa dožadovali vecí od Armaniho či iných známych módnych domov. „Nanešťastie, prišli do Talianska s očakávaním modelu severnej Európy,“ konštatuje Chinalleto. 
     
    Obyčajné oblečenie niekoľkým desiatkam afrických migrantov, ktorí tento týždeň protestovali v Benátkach, údajne nestačí. „Chcú značkové veci ako Armani alebo Hugo Boss a pýtajú si topánky Pirelli, pretože také sú ich vzory. Keď prišli k nám, nemali čo na seba, ale mali smartfóny,“ tvrdí člen benátskej charity pre portál Il Gazzettino
     
    Problém je údajne aj s jedlom. Na pondelkovom proteste migranti vykrikovali, že im nechutia cestoviny. Väčšina pochádzala zo Senegalu, Nigérie, Somálska a ďalších afrických krajín. Protesty migrantov v talianskych ubytovniach a mestách nie sú v uplynulom roku výnimočné. Na podmienky, v akých žijú, sa sťažujú migranti pravidelne a protesty neutíchajú ani po ničivom zemetrasení, ktoré zaťažilo krajinu v humanitárnej oblasti. 
     
    Migranti v Benátkach protestujú proti oblečeniu, ktoré dostali.
     
    Celý text v angličtine nájdete TU.
     
     
    - Reklama -