Utečenec „intelektuál“: Všetko by malo byť v Európe po arabsky. Komu sa to nebude páčiť, môže odísť

    0
    „Samozrejme, že všetko by malo byť v Európe po arabsky pre utečencov,“ píše iba 18-ročný Aras Bacho v krátkom článku, ktorý mu uverejnil portál Huffington Post vo svojej nemeckej verzii. Bacho žije v Nemecku od svojich trinástich rokov a už vo svojom mladom veku sa zaoberá písaním stĺpčekov pre internetové médiá. 
     
    Nápisy v arabčine sú podľa sýrskeho mladíka cestou k tomu, ako by sa mohli migranti celé desaťročia zdržiavať v krajine bez toho, aby sa naučili čo i len slovíčko po nemecky. Pre integráciu do spoločnosti je totiž podľa migranta práve cudzí jazyk veľký problém. 
     
    „Ja si ako utečenec myslím, že nápisy aj názvy ulíc v Európe by mali byť preložené do arabčiny. Rovnako aj zloženia potravín by mali byť v arabčine a malo by byť tiež umožnené robiť vedomostné testy (v školách a úradoch) v arabčine,“ píše Bacho, ktorý príspevok zdieľal aj na svojom facebookovom profile. Sýrčan zrejme reagoval na slová nemeckých akademikov, ktorí prednedávnom navrhli, že by povinná výučba arabčiny pomohla s integráciou migrantov. 
     
     
    Pomoc pre migrantov je pritom podľa tohto Sýrčana priorita. „Mali by sme týmto ľuďom (migrantom) pomáhať za každú cenu. Myslím si, že Európa by mala zaviesť arabský jazyk. To by bolo pre utečencov prospešné,“ agituje mladý moslim v stĺpčeku pre nemeckú odnož portálu Huffington Post. 
     
    Nie je to prvýkrát, čo Aras Bacho provokuje s presadzovaním arabizácie spoločnosti v Európe. V komentári pre nemecký portál Freitag sa mladý Sýrčan, ktorý žije v Nemecku len 5 rokov, pustil do odporcov migrácie z hnutia PEGIDA a podal si aj voličov antiimigračnej strany AfD (Alternative für Deutschand). 
     
    „My utečenci a Nemci nechceme žiť v rovnakej krajine ako vy (odporcovia migrácie),“ napísal Bacho v komentári. Podľa neho môže každý, komu sa nepáči masová migrácia, odísť z Nemecka. „Môžete a myslím si, že by to bolo správne, aby ste ušli z Nemecka, a prosím, vezmite Sasko a AfD so sebou,“ napísal v provokatívnom článku Sýrčan. 
     
    - Reklama -