VIDEO Násilie, výkaly, hluk, bordel. Zúfalí Parížania sú kvôli migrantom na konci s nervami

    0
    19. obvod v Paríži (Autor: Reprofoto: Youtube)

    Obyvatelia 19. parížskeho obvodu už niekoľko mesiacov čelia hrozbe “masívneho príchodu migrantov”. Podľa predstaviteľov radnice sídliacej v blízkosti stanice metra Stalingrad sa “situácia stala jednoducho neznesiteľná”.

    Mesiac po odsune takmer 2500 migrantov, ktorí stanovali medzi stanicami metra Jaures a Stalingrand, je situácia opäť rovnaká – vyše 2000 migrantov spí v stanoch.

    Miestni obyvatelia hovoria o nočnom hluku, o výkaloch a smetiach na ulici, o vzájomných bitkách migrantov so železnými tyčami i o hádzaní kameňov.

    “Je to čím ďalej, tým horšie,” citoval denník jedného z pracovníkov starajúcich sa o poriadok v štvrti. Ako dodal, aj keď migrantom dávajú každý deň plastové vrecia na smeti, tí to nerešpektujú a naďalej hádžu odpadky na zem.

    Prítomnosť migrantov zaťažuje aj miestnych obchodníkov a podnikateľov, ktorí už strácajú trpezlivosť. Napríklad majiteľ miestnej kaviarne hovorí o strate 30 percent zákazníkov. 

    V rovnakom duchu sa vyjadril aj predstaviteľ miestneho laboratória lekárskej biológie.

    “Naši pacienti sa už neodvážia k nám prísť,” uviedol Francois Toulat.

    “V stanovom tábore sa môžu vyskytovať prípady tuberkulózy, týfusu” a ďalších chorôb.

    “Mám osoby vyššieho veku, pacientov podstupujúcich chemoterapiu, ktorých imunitný systém je oslabený a oni odmietajú chodiť do laboratória. To predstavuje problém v prístupe k zdravotnej starostlivosti,” dodal Toulat.

    Radnica parížskeho 19. obvodu si, ako píše Le Figaro, uvedomuje závažnosť celého problému. Radnica mesta Paríž má v blízkom čase otvoriť humanitné stredisko pre migrantov s prísľubom, že “divoké” tábory budú odstránené.

    “Každý deň do Paríža prichádza 50-60 migrantov”, uviedla Colombe Brosselová, radkyňa z radnice 19. obvodu.

    Parížsky 19. obvod v súčanosti

    - Reklama -