Zamietnuté. Jurinovú a Krištúfkovú už koalícia naozaj naštvala

    0
    Erika Jurinová (Autor: SITA)

    Parlament vo štvrtok hlasoval o návrhu zákona, ktorý mal podporiť mladé rodiny a ich finančnú situáciu. Ako píše poslankyňa hnutia OĽaNO-NOVA Erika Jurinová, v novele zákona chceli zaviesť povinnosť pre obce, aby poskytli miesto v materskej škole deťom, ktoré patria do ich spádovej oblasti. V prípade, že rodičia pre svoje dieťa v spádovej oblasti škôlku nedostanú, mala by obec povinnosť preplatiť náklady napríklad na súkromnú škôlku vo výške 280 eur. Hlasovanie však nedopadlo úspešne. „Hlasovanie opäť ukázalo nezáujem koalície o riešenie problémov ľudí, nie svojich…“ vyjadrila sa na sociálnej sieti Jurinová.

    K svojmu vyjadreniu pridala aj videozáznam z parlamentu, na ktorom situáciu viac vysvetľuje. „Hlavným cieľom je zabezpečiť, aby rodičia detí aj od troch do šiestich rokov mali možnosť žiadať o príspevok v prípade, ak nedostanú miesto v štátnej škôlke,“ hovorí vo videu.

    Zdroj: YouTube/OĽaNO chce príspevok aj pre rodičov detí nad tri roky

    Heslom, že chcú pomáhať ľuďom, sa hrdia aj poslanci z hnutia Sme rodina. Práve Petra Krištúfková sa na sociálnej sieti na margo neúspešného návrhu zákona vyjadrila, že parlament opäť neschválil jeden dobrý návrh zákona opozície. „Ak by bol schválený príspevok na škôlku 280 eur, tak to už by bol celkom slušný základ pre podporu mladých rodín,“ myslí si poslankyňa a pokračuje, „škoda. Toto určite potrebujeme viac ako nový rokovací poriadok.“

    Zdroj: Facebook/Petra Krištúfková

    - Reklama -