Päticu migrantov vyhnali z Džungle. Pri odchode ešte stihli znásilniť ženu

    0
    Tábor utečencov prezývaný Džungľa stojí pri diaľnici neďaleko francúzskeho prístavného mesta Calais.jpg (Autor: TASR)

    Jazva na duši do konca života. Proces veľkého vysťahúvania obyvateľov z utečeneckého tábora Džungľa pri francúzskom meste Calais prináša okrem obrovskej hektickosti aj priestor na skutky, ktoré so slušnými ľuďmi, respektíve ľudskou dôstojnosťou, nemajú absolútne nič spoločné. 

    To je aj prípad etiópskej ženy, ktorá bola v utorok ráno znásilnená kvintetom páchateľov. Vyšetrovanie prípadu sťažuje tiež fakt, že žena hovorí len etiópskym dialektom, pričom sa čaká na prekladateľku. Dovtedy žena zostáva v Calais.

    Ako informuje portál Breitbart.com, z tela obete boli odobraté vzorky DNA, no páchatelia, pravdepodobne afganského pôvodu, sú s najväčšou pravdepodobnosťou od tábora vzdialení stovky kilometrov.

    Útek do Paríža

    Predpokladá sa totiž, že útočníci, ktorí mali mať počas činu na hlave kapucne, utiekli so stovkami ďalších migrantov smerom na Paríž, aby sa tak vyhli štatútu utečencov, čo by v praxi znamenalo, že by boli prevezení na francúzsky vidiek.

    Práve z provizórneho tábora na francúzskom vidieku je aj výpoveď žien pre agentúru Reuters, ktoré v minulosti v Džungli žili. 

    Nebezpečné miesto

    „Nie je to tam bezpečné. V Calais je strašne veľa mladých mužov a počuli sme o viacerých znásilneniach. Tu (na vidieku) sa cítime oveľa bezpečnejšie,“ povedala bývalá obyvateľka tábora.

    Presne pred týždňom pritom trojica páchateľov v Calais znásilnila afganskú prekladateľku a režisérku.

    - Reklama -