Alláhu akbar, vykríkol migrant a prerušil svadbu. Potom zničil výzdobu kostola a obchytkával Pannu Máriu. Vraj bol traumatizovaný

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Tridsaťpäťročný ženích Marcel Lochbeck a jeho nevesta Frederika uviedli, že už na začiatku obradu si do zadných lavíc kostola sadol muž v hrubom kabáte. Krátko nato sa vraj postavil, začal obchádzať výzdobu, pristúpil k soche Panny Márie, začal sa neprístojne smiať a maznať sa s ňou. „Potom prehovoril po arabsky a čiastočne po anglicky a začal ničiť kvety a kričal pritom Alláhu akbar,“ uviedol Lochbeck.

    Ženíchov strýko, ktorý je policajt, bol zhodou okolností na svadbe tiež a zasiahol spolu s miestnym kostolníkom. „Snažili sme sa upokojiť očividne traumatizovaného Sýrčana,“ uviedol 57-ročný strýko s tým, že muž odmietol opustiť kostol a dostal sa s migrantom do potýčky, pri ktorej utrpel ľahšie zranenia.

    Napriek pokusom o prekazenie obradu sa muža podarilo po privolaní duisburskej polície spacifikovať. Po preverení totožnosti sa ukázalo, že ide o 23-točného Sýrčana, ktorého previezli do psychiatrickej liečebne.

    Celý článok v angličtine nájdete TU.

    - Reklama -