Kotlebove hliadky pokračujú. Tentoraz na Luníku VIII

    0
    Predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba (Autor: SITA)

    Útoky nastávajú najmä po zotmení a obeťami sú hlavne osamelé osoby. Ako informoval portál aktuality.sk, polícia v poslednom čase eviduje zvýšený počet krádeží a lúpežných prepadnutí.

    Pre tieto vyčíňania je oblasť pod dohľadom mestskej aj štátnej polície. Obyvatelia sídliska sa rozhodli riešiť situáciu po svojom. Zriadili si občianske hliadky, ktoré problémové miesta monitorujú a snažia sa útokom predísť.

    „Chceme byť videní, možno aj to odradí páchateľa. Keby chcel spáchať nejaký čin, tak uvidí, že niekto tam na ulici stojí,“ vyjadril sa Andrej Sitkár, zástupca starostu Mestskej časti Košice – Západ.

    Vlastné hliadky na sídlisku si vytvorili aj príslušníci Ľudovej strany Naše Slovensko a rozhodli sa pomôcť. O spustení svojich hliadok informovali aj na sociálnej sieti. No nie každému sa táto skutočnosť páči. „Propagácia nacizmu je trestný čin a nepatrí na moje rodné sídlisko. Už vás raz zakázali a pevne verím, že vás zakážu znova,“ vyjadril sa v komentári Košičan. Ako dodal, „ak niekoho prepadli, tak je to hrozné. Ale kotlebovci, ktorí hajlujú a spochybňujú holokaust, nie sú riešenie“.

    Ako spomínaný portál informoval, hliadky kotlebovcov sa objavili aj v centre mesta na Kukučínovej ulici, pri strednej odbornej škole. A to pre údajný incident medzi študentmi školy, ktorý kotlebovci opísali ako „útok cigánskych agresorov na bielych Slovákov“.

    - Reklama -