Banáš varuje USA: Prestáva platiť Bože, žehnaj Amerike. Čaká ich niečo horšie?

    0
    Jozef Banáš. (Autor: pk)

    Jozef Banáš sa v najnovšom komentári pre Aktuálne.sk rozhodol zanalyzovať priebeh amerického predvolebného boja o post prezidenta. V úvode konštatuje, že muži, ktorí nosia prehadzovačku a farbia si vlasy, u neho vzbudzujú nedôveru, pretože pred svetom údajne niečo skrývajú. „Donald Trump napĺňa oba dôvody, prečo by som mu mal nedôverovať. Označiť protivníka za diabla – ako nazval Hillary – tiež nie je voči žene pekné gesto. Navyše má neskutočné ego, ktoré si pýta potravu všade, kam jeho pán zavíta. Ego treba kŕmiť najmä na predvolebných zhromaždeniach a pred televíznymi kamerami,“ opisuje imidž prezidentského kandidáta.

    „Trump si farbí vlasy, ale to isté robí so svojimi vlasmi aj pani Clintonová. U žien je však farbenie si vlasov za účelom sebaokrášľovania spoločensky akceptované. Farbenie vlasov ale nie je dôvod, prečo pani Hillary dôverujem výrazne menej ako farbičovi Donaldovi,“ uvádza spisovateľ. Podčiarkuje niektoré Clintonovej praktiky. „Vyťahovať na svojho oponenta ako svedkyne prostitútky je čosi, čo by som si – byť na mieste manželky pána, ktorému iná dáma vykonávala orálny sex priamo v posvätnom mieste USA, v Oválnej pracovni Bieleho domu, je dosť neprimerané,“ podotkol Banáš.

    Ten zároveň udáva reálny dôvod, prečo mu kandidátka na prezidenta USA leží v žalúdku. „Prekáža mi, že sa Hillary vyhrážala Iránu použitím jadrových zbraní, prekáža mi jej permanentná démonizácia Ruska a označovanie Vladimira Putina ako strojcu všetkého zla, prekáža mi jej trvalé vojnové štvanie,“ píše.

    „Toto je pre mňa omnoho väčšou hrozbou ako Trumpova prehadzovačka, jeho prefarbené vlasy a trebárs aj jeho vyholené podpazušie! Trumpova neprestajná dehonestácia americkými mainstreamovými médiami je neslýchaná,“ poznamenáva spisovateľ. Banáš na záver komentára konštatuje, že nech sa prezidentom USA stane ktokoľvek, priebeh predvolebných bojov je viac ako hanebný. „Zdá sa, že prestáva platiť: God bless America (Bože, žehnaj Amerike) a začína skôr platiť: God save America! (Bože, zachráň Ameriku!),“ dodáva.

    - Reklama -