Verše z Koránu citujte od srdca, znelo zadanie pre nemeckých školákov. Šokovaní rodičia sa nestačili diviť

    0
    Korán (Autor: SITA)
    V Garmisch-Partenkirchene sa najnovšie objavil problém, ktorý pobúril rodičov detí v jednej z tamojších základných škôl. Portál Unsere Tirol (Naše Tirolsko) priniesol správy o tom, že sa deti  musia učiť súry (skladby veršov) z Koránu. Šokujúce informácie vyšli najavo, keď sa na takéto vyučovanie sťažoval otec, ktorého dcéra chodí do štvrtej triedy v základnej škole. 
     
    Učiteľ pritom údajne prikázal deťom, aby sa naučili súry naspamäť a aby ich potom recitovali „od srdca“. Podľa Unsere Triol išlo o časti Koránu, ktoré sa odriekajú pri prijímaní islamskej viery. Naučiť sa pritom mali nielen nemecký preklad, ale aj arabský originál. 
     
    Výučba Koránu v základnej škole vyvolala v Garmisch-Partenkirchene búrlivú verejnú diskusiu a úrady spolu s vedením školy sú pod paľbou veľkého počtu kritikov takéhoto vzdelávania detí. Proti sa postavili politici z viacerých strán a prejavili ochotu urobiť všetko preto, aby takýto trend nepokračoval. 
     
    Len pripomeňme, že práve v Garmisch-Partenkirchene vládnu v uplynulých týždňoch nepokoje spôsobené veľkým počtom migrantov a ich kriminálnou činnosťou, ktorú miestna polícia nezvláda pokryť. Starostka preto nedávno poslala list s prosbou o pomoc od spolkovej krajiny Bavorsko, pretože za 6 týždňov polícia rieši viac trestných činov, z ktorých sú podozriví migranti, ako za uplynulých 12 mesiacov. Bavorské lyžiarske stredisko má problémy od chvíle, keď do bývalých ubytovní americkej armády umiestnili migrantov z Afriky. 
     
    - Reklama -