Zvolenie Trumpa bude najväčšie “j*beme vás” v histórii ľudstva. A bude to dobrý pocit, hovorí známy filmár

    0
    Michael Moore (Autor: TASR)
    Podľa Michaela Moora nie sú Trumpovi voliči rasisti ani bigotní odporcovia migrácie, za ktorých ich označujú demokrati. Známy americký dokumentarista tvrdí, že za republikánskeho kandidáta budú hlasovať všetci Američania, ktorí sa cítia byť utláčaní systémom. Nezáleží vraj pritom ani na tom, čo vlastne Trump presadzuje. 
     
    „Či Trump myslí vážne to, čo vraví, je tak trochu irelevantné, lebo to vraví ľuďom, ktorí trpia a preto každý ubitý, bezcenný, zabudnutý pracujúci (Američan), ktorý bol súčasťou toho, čomu sa kedysi hovorilo stredná vrstva, miluje Trumpa,“ uviedol Michael Moore na stretnutí, ktorého časť sa objavila aj na portáli YouTube. 
     
    O tom, prečo Američania volia Trumpa, aj keď v niektorých prípadoch nesúhlasia s jeho názormi, hovorí Moore práve vo svojom najnovšom dokumente TrumpLand. 
     
    Trump podľa Moora predstavuje „Molotovov kokteil“, na ktorý ľudia čakali. „Je to ľudský granát, ktorý môžu legálne hodiť na systém, ktorý im ukradol ich životy. Stratili prácu,“ skonštatoval Moore. 
     
    Podľa dokumentaristu môže ako víťaz vo voľbách skončiť práve Donald Trump. „Do hlasovacích búdok vkročí 8. novembra okradnutá myseľ a dá veľké sk*rvené X hneď vedľa mena muža, ktorý pohrozil, že ukončí a zvrhne systém, ktorý zruinoval ich životy, (a bude to) Donald J. Trump,“ vysvetlil filmár. 
     
    Michael Moore tvrdí, že Američania vidia, ako sa elity americkej politiky stavajú Trumpovi na odpor a práve preto budú hlasovať za neho. Vidia ho ako odpor voči systému, ktorý nenávidia. „Nepriateľ môjho nepriateľa je ten, koho budem voliť. Zvolenie Trumpa bude najväčšie ´j*beme vás´ zaznamenané v histórii ľudstva a bude to dobrý pocit,“ uviedol Moore. 
     
     
     
    - Reklama -