Čáry-máry… A zrazu sídli staviteľ Bonaparte v chatrči

    0
    Dom, v ktorom sídli staviteľská firma komplexu Bonaparte (Autor: Google Street View)

    Práve Ladislav Bašternák bol pôvodným vlastníkom firmy. Šikovne sa jej zbavil už v roku 2013, keď sa presťahovala z Bratislavy do Krivoklátu. Následne sa jej novým majiteľom stal Karol Blaha, píše portál denníkn.sk.

    To, že sa firma teraz znova presťahovala, môže výrazne skomplikovať pátranie polície po dokumentoch. „Ak firma mení majiteľa, musí na to dávať súhlas daňový úrad. Bez povolenia to obchodný register nemôže zapísať,“ hovorí advokát a bývalý vyšetrovateľ Július Šáray. 

    „Nie som spoločníkom ani konateľom Real Forum Investu. Obchodné podiely v tejto spoločnosti sme ja aj moji spoločníci previedli v marci 2013 na fyzickú osobu – občana slovenskej národnosti. Dňom 20. februára 2013 som skončil aj vo funkcii konateľa Real Forum Investu,“ dal Bašternák svoje stanovisko ešte v lete. Voči firme Real Forum Invest začala polícia konať na základe trestného oznámenia poslanca SaS Jozefa Rajtára.

    Rajtár v tom má jasno

    „Som presvedčený, že zmeny sa udiali v súvislosti so začatím vyšetrovania. Dôvody zmien môžeme len tušiť. Obec Krivoklát slúžila na ‚odloženie‘ aj ďalších firiem, preto ich možno chceli odčleniť, aby polícia nemusela riešiť aj tie. Existencia konateľa môže mať za úlohu budiť dojem akejsi serióznosti. Sú to len moje domnienky. Zistiť pravdu bude na orgánoch činných v trestnom konaní, budem to pozorne sledovať,“ povedal Rajtár.

    Bašternák umiestnil do domu v Krivokláte aj firmy, s ktorými obchodoval v súvislosti s bytmi vo Five Stars Residence. Tvrdí, že kúpil sedem bytov za 12 miliónov eur a uplatnil si vratku dva milióny eur. Aj v tejto veci už polícia začala trestné stíhanie.

    - Reklama -