Fico chystá čistky vo vlastných radoch

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Podľa šéfa Smeru-SD bude na sneme novelizovaný politický program strany v duchu sociálno-demokratickej orientácie. Dôjde aj k čiastočným zmenám v predsedníctve. „Áno, myslím si, že pokiaľ ide o predsedníctvo strany a pokiaľ ide o funkcie podpredsedov, prídu určité zmeny,“ uviedol. 

    Konkretizovať ich nechcel s tým, že najprv o nich musia rozhodnúť delegáti snemu. „Tak ako sa prispôsobujeme dobe, uviedol som príklad s politickým programom, tak sa musíme prispôsobovať aj personálne,“ odôvodnil potrebu týchto zmien. 

    Fico nepovedal, či by sa zmeny mali týkať aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka. „Ja už som ďaleko od toho, že najskôr niekomu odrežeme hlavu a potom to vyšetrujeme,“ ozrejmil. Kaliňák má aj naďalej jeho plnú dôveru. „Je to jeden z najlepších ministrov vnútra, akých Slovensko kedy malo. Ja nevidím dôvod, aby som teraz, len preto, že médiá a opozícia vykrikuje, konal. Pokiaľ nebudú dôkazy, nebudem konať,“ zdôraznil. 

    Premiér v rozhlasovej diskusii informoval o tom, že strana Smer-SD podala trestné oznámenie na bývalú krajskú tajomníčku strany v Nitre Renátu Kolenčíkovú. „Museli sme začať kroky, pretože spomínaná pani mala vyjadrenia, ktoré sa nezakladajú na pravde. Povymýšľala si veci, predsa my sa nenecháme fackovať. Podali sme už trestné oznámenie,“ vysvetlil. 

    „Nemôže niekto prísť, urobiť rozhovor do novín a porozprávať do médií niečo, čo sa nezakladá na pravde,“ zdôvodnil Fico, ktorý za kritikou Kolenčíkovej vidí neukojené politické ambície.

    - Reklama -