Sulík bije na poplach. Mafia sa vrátila do riadenia štátu, tvrdí

    0
    Richard Sulík (Autor: TASR)

    Podľa poslancov strán SaS a OĽaNO-NOVA sa na Slovensku deje to, čo sa robilo za vlády Vladimíra Mečiara. Informácie o tom priniesol portál Aktuálne.sk.

    Podľa slov poslankyne Veroniky Remišovej (OĽaNO-NOVA) sú na Slovensku opäť časy, keď obvinení sú tí, ktorí na situáciu ukazujú. „Napríklad Gábor Grendel a Daniel Lipšic. Polícia obvinila človeka, ktorý upozornil na podozrivé prevody peňazí na Belize. Ako je možné, že unikla nahrávka z tragickej nehody? Ako je možné, že nikto nebral do úvahy pocity rodiny?“ zaujíma sa Remišová.

    Sulík si o situácii na Slovensku urobil vlastný obraz. Prirovnal ju k rastu bambusov. „Neuvedomujeme si, aké zmeny sa tu dejú. Až keď sa ohliadneme späť, uvidíme, aké veci sa tu stali,“ tvrdí.

    Ďalej Sulík upozorňuje na to, že Kaliňáka vyšetrujú jeho podriadení a že Fico býva v byte Bašternáka, na ktorý mu oficiálny príjem stačiť nemôže. Podľa lídra strany SaS aj samotná polícia musí vidieť, že to, čo by sa malo, sa nevyšetruje. „Políciu nezaujíma ani to, ako sa dostal k prepisom komunikácie Marián Kočner. Vyšetrovaný je Lipšic a Bašternák nebol ešte ani len vypočutý,“ dodáva.

    Podľa Sulíka sú za tento stav zodpovední policajný prezident Tibor Gašpar spolu so špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. Ako dodal, je to preto, že sú krytí z najvyšších miest. „Treba na to upozorňovať. Toto nie sú normálne časy, mafia sa zmocnila štátu – a v deväťdesiatych rokoch sme to už zažili,“ uzatvoril Sulík. Tiež vyzval Luciu Žitňanskú, Bélu Bugára, Františka Šebeja či Petra Kresáka, aby sa postavili na stranu právneho, a teda demokratického štátu.

    Autor: luc

    - Reklama -