Kiska sa stretol s arcibiskupom Bezákom. Hovorí o zázraku

    0
    Prezident Kiska počas stretnutia s arcibiskupom Bezákom (Autor: Facebook, Andrej Kiska)

    „V Berne som náhodou stretol vzácneho človeka – arcibiskupa Bezáka. Bolo príjemné ho po čase znovu vidieť a mať možnosť sa s ním na chvíľu porozprávať,“ napísal Kiska na sociálnej sieti.

    Zdroj: Facebook/ Andrej Kiska

    Prezident sa krajanom poďakoval. „Robíte nám tu obrovskú česť. Reklama, ktorú tu Slovensku robíte, je neskutočná. Chcem sa vám poďakovať za to, že šírite dobré meno a vytvárate most medzi Slovenskom a Švajčiarskom. Chcem vám zapriať, aby sa vám túžby a predsavzatia, s ktorými ste sem prišli, podarilo napĺňať,“ prihovoril sa im.

    Hlavnou náplňou Kiskovej dvojdňovej návštevy Švajčiarska bolo posilnenie bilaterálnej spolupráce, a to predovšetkým v ekonomickej, inovačnej a vedecko-výskumnej oblasti. Na ceste ho sprevádzal minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, štátny tajomník ministerstva hospodárstva Rastislav Chovanec aj zástupcovia startupovej a vedecko-akademickej komunity.

    Prezident navštívil Švajčiarsky federálny technologický inštitút (ETH) v Zürichu patriaci do desiatky najlepších technologických univerzít sveta, kde v súčasnosti pôsobí asi 50 slovenských študentov a profesorov. V Berne sa stretol so švajčiarskym spolkovým prezidentom Johannom N. Schneiderom-Ammannom aj s krajanskou komunitou.

    - Reklama -