Bývalý vyšetrovateľ Gorily to natrel Gašparovi. Nekompetentné a nepravdivé, povedal o jeho vyjadreniach

    0
    Účastníci protestného zhromaždenia na Námestí Slobody. Protest Gorila 6 v uliciach Bratislavy zorganizovali nespokojní občania. (Autor: SITA)

    „Vedúci tímu Gajdoš svojím dobrovoľným odchodom zo služobného pomeru uteká pred vlastnou zodpovednosťou za stav vyšetrovania,“ na margo odchodu vyšetrovateľa sa kriticky vyjadril šéf policajtov Tibor Gašpar. Exšéf tímu vyšetrovateľov informoval, že je ochotný prísť vypovedať pred poslancov počas zasadnutia výboru pre obranu a bezpečnosť. Ten by sa mal zaoberať práve vývojom vyšetrovania kauzy a jeho prípadným odkrývaním. Na rokovanie výboru chcú okrem Gajdoša a Gašpara pozvať aj ministra vnútra Roberta Kaliňáka. Informuje portál Aktuality.sk.

    „Tvrdenie prezidenta Policajného zboru Tibora Gašpara o mojom utekaní pred vlastnou zodpovednosťou za stav vyšetrovania je nepravdivé a nekompetentné. Za stav vyšetrovania preberám plnú zodpovednosť v miere odzrkadľujúcej moju právomoc a kompetencie,” oponuje Gašparovi Gajdoš.

    Portál Aktuality.sk podčiarkuje, že personálne vzťahy v tíme vyšetrovateľov kauzy neboli práve najharmonickejšie. „Z tímu odišlo 10 policajtov (na vlastnú žiadosť – nezhody s vedúcim tímu, zdravotné dôvody, odchod do civilu), ktorých nahradili inými policajtmi na základe výberu a požiadavky vedúceho tímu,“ píše sa vo vyhlásení prezidenta Policajného zboru.

    - Reklama -