To sú ale zvláštne “deti”, žasnú Angličania nad fotkami migrantov. Vláda ich ale odmieta testovať

    0
    Utečenci smerujúci do Jordánska (Autor: ReproFoto:youtube/The Quint)

    Celý spor dospel tak ďaleko, že jeden z poslancov, David Davies, navrhol povinný röntgen zubov, ktorý by mal pomôcť určiť vek utečencov. S tým však nesúhlasí ani ministerstvo vnútra, ani dentisti. A to napriek tomu, že štatistiky ministerstva za obdobie 12 mesiacov ukázali, že z 574 žiadateľov o azyl, ktorí tvrdili, že sú neplnoletí, dve tretiny klamali.

    “Je nevhodné a neetické zhotovovať röntgenové snímky ľudí, pokiaľ to nie je prínosom pre ich zdravie,” ohradila sa Britská asociácia dentistov, ktorá zároveň uviedla, že ide o pomerne nepresnú metódu zisťovania veku. Ministerstvo vnútra chce u ľudí, ktorí nebudú mať dôveryhodný doklad o veku, postupovať na základe vzhľadu a správania jedincov.

    Veľká Británia utečencov z Calais prijíma od pondelka. Ide o zhruba polovicu z 1300 utečencov, ktorí uviedli, že sú neplnoletí a majú vo Veľkej Británii príbuzných. Londýn cestu migrantov odsúhlasil na základe apelu francúzskeho ministra vnútra Bernarda Cazeneuvea, ktorý Britov vyzval, aby si splnili morálnu povinnosť.

    “Nepripadajú mi ako deti. Dúfam, že britská pohostinnosť nie je zneužívaná,” hovorí rozladený Davies. Dodáva tiež, že keď v tábore sám bol, žiadne deti tam nevidel. “Len tisíce mladých mužov a aktivistov, ktorí im ponúkali rady, ako sa dostať do Spojeného kráľovstva,” uviedol.

    Pôvodný text TU

    - Reklama -