Toto asi vidieť nechcete. Úplne nahá Hillary Clintonová v uliciach New Yorku a k tomu jedna záhada

    0
    Hillary Clintonová (Autor: SITA)

    Kampaň oboch prezidentských kandidátov vrcholí a jej súčasťou je pravdepodobne aj trochu kreatívnejšie vyjadrenie, než „iba“ obviňovanie zo sexuálneho obťažovania desiatok žien či podozrievanie zo zatajovania svojho údajne vážneho zdravotného stavu. V každom prípade však výtvor umelca Anthonyho Scioliho vôbec nepotešil demokratickú kandidátku Hillary Clintonovú a jej oddaných priaznivcov. Naopak jej rival Donald Trump a jeho fanúšikovia sa náramne pobavili.

    Ako uvádza denník Express, pred Národným múzeom amerických Indiánov sa objavila obskúrna socha Clintonovej, ktorá demokratickú kandidátku na prezidenta Spojených štátov veľmi zosmiešňuje. Clintonová je vyobrazená ako kypré „monštrum“, ktoré sa usmieva od ucha k uchu, má rozopnutú košeľu a pod ňou odhalené prsia. Namiesto nôh má kopytá, ktorými šliape po odstránených e-mailoch. Navyše ju oblápa bankár z Wall Street, ktorého symbolicky dojčí.

    Muž, ktorý vyzerá skutočne ako bankár z Wall Street, symbolizuje údajnú previazanosť Clintonovej s finančným symbolom Spojených štátov. Rozhádzané e-maily na zemi zase odkazujú na jej aféru z obdobia, keď pôsobila na čele ministerstva zahraničia. Namiesto služobného e-mailu však používala navzdory všetkým zvyklostiam svoju súkromnú e-mailovú schránku a všetku korešpondenciu následne zmazala. Bola za to pokarhaná zo strany CIA aj ministerstva spravodlivosti, ale zákon vraj neporušila.

    Socha Clintonovej však v každom prípade na svojom mieste veľmi dlho nevydržala. Na zem ju zhodila zamestnankyňa spomínaného múzea, ktorá sa médiám predstavila len ako Nancy. Sochu prevrhla a potom si na ňu sadla, aby ju nemohol nikto vztýčiť. Nad sochou sa rozčuľovali aj ďalší nahnevaní okoloidúci, ktorým vadila jej obscénnosť. Autora sochy nakoniec vyzvali, aby ju tri hodiny od vystavenia odviezol preč. Hrdinka okamihu Nancy sa potom médiám emotívne zverila, aká je pobúrená a rozrušená.

    Veľké otázniky však panujú nad identitou údajného autora sochy Anthonyho Scioliho. Internetový server The Daily Beast sa vydal po jeho stopách a konštatuje, že autor sochy prekvapivo nemá žiadne webové stránky, ktoré by propagovali jeho umeleckú tvorbu. Serveru sa následne podarilo získať číslo na údajného Scioliho. Zavolali mu domov a telefón zdvihla žena, ktorá sa predstavila ako jeho matka. „Neviem, kto ste, ale to už nie je vtipné. Anthony nebol v čase vystavenia sochy v meste.“

    Žena ďalej uviedla, že Anthony sa ten deň vrátil domov z Kalifornie až popoludní. „Ten, kto to urobil, sa zaňho vydáva,“ obvinila neznámeho umelca. So serverom The Daily Beast si však vymenil pár e-mailov aj samotný dvadsaťsedemročný Scioli, ktorý však do celej záhady príliš veľa svetla nevzniesol. „Nemôžem potvrdiť ani poprieť tento môj umelecký záujem. Ale môžem povedať, že si takto koncipované umelecké dielo vážim. Satira nás privádza ku koreňom pravdy mnohých problémov,“ uviedol.

    - Reklama -