Až 5 rokov väzenia? Exminister Lipšic môže skončiť za mrežami. Žitňanská je znepokojená

    0
    Daniel Lipšic (Autor: TASR)

    Skončí za mrežami? Bývalý minister vnútra sa údajne dopustil trestného činu, za čo mu hrozí až 5-ročný trest. Nielen Lipšic, ale aj jeho pravá ruka Gábor Grendel to majú „nahnuté“, v prípade druhého menovaného však ide len o ohováranie. Naopak, Lipšic sa mal dopustiť až štyroch prečinov – ohovárania, poškodzovania cudzích práv a zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s ohrozovaním bankového tajomstva.

    Oboch vinia z toho, že v roku 2012 informovali o zvláštnych transakciách na účtoch podnikateľa Mariána Kočnera z mafiánskych zoznamov. Lipšic a Grendel označili obvinenia za snahu o kriminalizáciu opozície, vysvetľuje vo svojom štvrtkovom vydaní denník SME.

    Generálna prokuratúra, ako aj polícia tvrdia, že spomínaní politici vyzradili „mimo záznam“ spriazneným novinárom bankové tajomstvo.

    Obe inštitúcie však prípad bližšie komentovať nechcú, čo znepokojuje ministerku spravodlivosti Luciu Žitňanskú. Obvinenia Lipšica, respektíve Grendela, totiž považuje za vážnu záležitosť. Duo Lipšic – Grendel sa pritom o obvineniach dozvedelo z médií.

    „Prokuratúra pritom tvrdila, že žiadne obvinenia neeviduje. V stredu to vysvetľovala chybou administratívneho pracovníka, ktorý ho včas nenahral do internetovej databázy,“ píše SME.

    - Reklama -