Nový most na juhu Slovenska. A v hlavnej role, nech sa páči, Váhostav

    0
    Ilustračné foto: Váhostav (Autor: SITA)

    Váhostav bude stavať prístupovú cestu k novému mostu, ktorý bude spájať slovenské mesto Komárno a maďarské Komárom. Firma už podpísala so Slovenskou správou ciest aj zmluvu. Za túto zákazku dostane Váhostav neuveriteľných 3 503 820 eur. V zmluve sa uvádza, že na výstavbu ciest má 32 mesiacov, takže takmer tri roky. Spomedzi ďalších uchádzačov vyhral Váhostav vďaka tomu, že predložil najnižšiu cenovú ponuku, a to 2,9 milióna eur bez dane. Informoval o tom portál Topky.sk.

    Slovenská správa ciest vyzvala záujemcov o zákazku, aby predkladali ponuky, ešte v apríli tohto roka. Ako informoval spomínaný portál, cestári plánujú prístupovú cestu a nový most financovať s využitím peňazí Európskej únie v rámci nového Nástroja na prepájanie Európy (CEF). Na výstavbu cezhraničného mosta schválila Európska komisia vyše 100 miliónov eur. Ide o jednu z najväčších investícií v posledných rokoch.

    Prístupová komunikácia na ceste prvej triedy I/64 A bude dlhá 630 metrov. Upraviť by sa mala už existujúca cesta I/63, okružná križovatka či tiež verejné osvetlenie cesty, chodníkov a cyklistov.  Na moste bude hlavná cesta s dvomi jazdnými pruhmi. Plánovaný je obojsmerný chodník pre chodcov či cyklotrasa pre cyklistov.

    Autor: luc


     

    - Reklama -