Ďalší úder pre Pašku. Tentoraz z vlastných radov

    0
    Pavol Paška, niekdajší podpredseda strany Smer-SD (Autor: SITA)

    Konferencia strany Smer-SD mala byť podľa plánov na konci septembra. Nakoniec sa ale uskutoční už túto sobotu. Ako informoval portál topky.sk, Paška ju moderovať nebude. Materiál pre spomínanú konferenciu pôvodne vypracoval podpredseda strany Pavol Paška spolu s poslancom NR SR Ľubomírom Blahom. Ten členom strany nie je. Ich ideové tézy nakoniec na rokovania slúžiť nebudú. Prípravou programu strana poverila šéfa zboru poradcov premiéra Vladimíra Faiča, ktorý je členom vedenia strany Smer-SD.

    Na jeseň v roku 2014 odstúpil Paška zo svojej funkcie predsedu NR SR. To sa stalo potom, ako vypukla kauza nákupu predraženého CT do nemocnice v Piešťanoch. Poslanec sa zaroveň vzdal aj svojho mandátu. Stranícku funkciu si udržal a zostal aj moderátorom snemov strany Smer-SD. Až doteraz.

    Podľa analytika Jána Baránka ide o istú formu vymedzovania Fica voči Paškovi. „Podľa niektorých informácií Fico začal boj s oligarchami a ich zástupcami. Nielen s Paškom. Paška je len to, čo vidíme,“ tvrdí. Ďalej tvrdí, že to určite nie je posilňovanie Pašku, ale naopak. Ide o oslabovanie pozícií Pašku. Ako sám priznáva, strana Smer si je vedomá, že aj takéto jednoduché prejavy o niečom vypovedajú.

    Autor: luc

    - Reklama -