Nakrúcala dokument o utrpení migrantov a zažila ho na vlastnej koži. V Džungli pri Calais znásilnili ďalšiu ženu

    0
    Francúzska polícia rozoberá tábor migrantov pri Calais prezývaný Džungľa (Autor: TASR)
    Podľa vyšetrovania obstúpili 38-ročnú ženu afganského pôvodu žijúcu v Paríži traja migranti, ktorí chceli ukradnúť vybavenie kameramanovi. Jeden z útočníkov vytiahol na kameramana nôž a spolu s ďalším azylantom ho držali bokom, kým tretí z páchateľov znásilňoval tlmočníčku, ktorá novinárovi na voľnej nohe pomáhala s nakrúcaním dokumentu pre francúzsku televíziu France5. 
     
    Žena, ktorá sa stala obeťou znásilnenia v Džungli pri Calais tvrdí, že všetci traja útočníci boli Afganci. Podľa prekladateľky, ktorá spolu s nezávislým kameramanom okamžite hlásila prípad na polícii, používali jazyk Paštúnov, bežne používaný na územiach Pakistanu a jej rodného Afganistanu. 
     
    „Obeť obhliadol lekár, ktorý potvrdil znásilnenie. Vzorky (DNA) pomôžu určiť genetický profil útočníka,“ uviedol prokurátor Pascal Marconville. Polícia teraz pátra po trojici páchateľov, ktorí sú za zverský čin zodpovedný. 
     
    V Džungli pri prístavnom meste Calais na severe Francúzska žije podľa odhadov 5 000 až 10 000 migrantov, ktorí sa na tomto „strategickom“ bode ilegálne usadili, aby sa odtiaľ mohli dostať do Veľkej Británie. Pri týchto pokusoch sa neváhajú vkradnúť na paluby trajektov či korby nákladných áut, ktoré sa na diaľnici vedúcej do Eurotunela musia brániť doslova pred nájazdmi migrantov. Proti takýmto pokusom vzniká pri Calais kilometrová stena vysoká štyri metre. 
     
    Napriek pokusom o vysťahovanie migrantov sa polícii ani miestnym úradom nedarí znížiť počet ľudí, ktorí v Džungli pri Calais bývajú. Nepomáhajú ani pokusy o evakuáciu do iných francúzskych miest, lebo ľudia sa stavajú na odpor voči takémuto riešeniu. V preplnenom tábore sú kriminalita, znásilnenia a strety s políciou stále častejšie. 
     
     
    - Reklama -