Smer proti SNS použije fekálie, píše komentátor

    0
    Strana Smer tvrdí, že chráni Slovensko. (Autor: PK)

    Vládnuci Smer je podľa neho unavený a bez života. Navyše musí čeliť rastúcej konkurencii v podaní národniarskej SNS, ktorá mu kradne voličov.

    Komentátor Dag Daniš vo svojom poslednom príspevku na portáli Aktuality.sk píše, že chystaná programová konferencia Smeru v strane žiadne závratné zlepšenia neprinesie.

    „Smer má problém v tom, že celý jeho pokus o reštart (a programovú konferenciu) je o ničom. Už od začiatku,“ hodnotí Daniš ostro.

    Rastúca hrozba Smeru

    Skúsený komentátor si všimol navyše ešte jednu vec – Ficovi a spol. nevyrastá konkurencia naľavo, ale v podobe Dankovej SNS, ktorej sa smeráci zľakli.

    Možno aj preto, že obe partaje sú v úplne rozdielnom rozpoložení. Na jednej strane energická a ambiciózna Slovenská národná strana a oproti nej Smer, ktorý je podľa Daniša momentálne úplne „bez iskry“.

    „Víkendový pokus o reštart Smeru zrejme vyvrcholí presne tak, ako sa aj začal. Trapasom a bez pointy. Presnejšie: jedinou pointou bude, že Smer je unavený. Bez batérie, ktorá by utiahla resetsystému,“ myslí si Daniš.

    Vzájomnú situáciu oboch strán nevylepšil ani nedávny incident, keď Ficovho poradcu Erika Tomáša chcel vyhodiť z kancelárie šéf parlamentu a líder SNS Andrej Danko.

    Dva postrehy

    Celkovo si podľa Daniša možno všimnúť dve zásadné veci. Prvou je, že frontová línia sa presunie medzi obe spomínané strany.

    Druhou je tá, že: „Rozhodujúcimi zbraňami, ktoré Smer namieri na hlavu súpera, nebude program. Budú to skôr biologické zbrane. Napríklad fekálie.“ Takto zakončil svoje hodnotenie Daniš.

    - Reklama -