Kotlebovec chce vyzbrojiť Ukrajinu

    0
    Jaroslav Kuracina. Foto: TASR

    Hoci líder opozičnej ĽS NS Marian Kotleba, ako aj ľudia okolo jeho partaje neuznávajú súčasnú ukrajinskú vládu, podnikateľ Jaroslav Kuracina má na ňu evidentne iný názor.

    Známy výrobca pištolí Kuracina sa síce netají pozitívnym vzťahom k lídrovi ĽS NS, no na druhej strane sa chystá vyvážať svoje zbrane práve do krajiny našich východných susedov.

    Kuracinova firma Grand Power totiž uzatvorila kontrakt so Serhijom Mykyťukom, ktorý šéfuje tamojšej štátnej zbrojárenskej spoločnosti Ukroboronservis.

    Slovenská firma bude navyše okrem dovozu s Ukrajincami tiež spolupracovať na vývoji zbraní. Ako spomína denník SME, slovenská zbrojovka je „v súčasnosti odstrihnutá od niekoľkých trhov“.

    Navyše Kuracina neuspel v tendri slovenských ozbrojených síl a škrt cez rozpočet mu spravili aj stále trvajúce medzinárodné sankcie voči Rusku.

    Nové obchodné partnerstvo by tak malo byť výhrou pre obe strany.

    „Podpísanie tejto dohody je ďalším krokom Ukrajiny k urýchlenému procesu Európskej integrácie a rozšírenie spolupráce s NATO,“ cituje SME mediálnu správu Ukroboronservisu.

    Na Ukrajinu bude slovenská firma exportovať pištole K100 a K105. Zbrane by mali využívať okrem národnej gardy a ozbrojených síl aj ministerstvo vnútra.   

    - Reklama -