Na dovolenku do Nemecka? Z malebného mestečka lyžiarov spravili multikultúrny bordel. Väčšinu obyvateľov zrazu tvoria migranti a starostka zúfalo prosí o pomoc

    0
    Sigrid Meierhoferová starostka mesta Garmisch-Partenkirchen (Autor: ReproFoto: Facebook/Sigrid Meierhofer)
    Polícia v malebnom Garmisch-Partenkirchene, ktoré vzniklo len začiatkom tridsiatych rokov minulého storočia spojením dvoch dedín, už nedokáže zvládnuť počet kriminálnych činov, ktoré páchajú migranti v uliciach. Informuje o tom starostka Sigrid Meierhoferová (SPD) v liste, ktorý sa nemal dostať na verejnosť. 
     
    Utečenci, ktorí sú ubytovaní v bývalom americkom vojenskom zariadení Abrams centre, údajne kradnú, bijú sa na uliciach a sú zodpovední aj za viacero sexuálne motivovaných útokov a znásilnení. Starostka Meierhoferová preto v liste adresovanom bavorskej političke Marii Elsovej volá o pomoc s „masívnymi problémami“, ktoré v jej meste spôsobujú migranti. 
     
    „Situácia v okolí registračného centra Abrams sa v uplynulých týždňoch stále viac zhoršuje,“ napísala starostka z ľavicovej SPD bavorskej političke. Ako píše portál Daily Mail, ubytovňa pre utečencov v Garmisch-Partenkirchene bola ešte vlani plná sýrskych utečencov, ale teraz vraj 80 percent zo 150 obyvateľov bývalého amerického vojenského zariadenia tvoria ľudia z Afriky. 

    Volanie o pomoc

    Väčšina migrantov v meste sú mladí muži a starostka Meierhoferová tvrdí, že začínajú byť nezvládnuteľný. V uplynulých týždňoch prijala v záujme zachovania verejného poriadku zákaz vstupu pre migrantov do mestských kúpeľov a ďalších oblastí. 
     
    Polícia musela za ostatných šesť týždňov zasahovať pre vyčíňanie migrantov v obľúbenom lyžiarskom mestečku viackrát než za celý uplynulý rok. Podľa zástupcu veliteľa polície v Garmisch-Partenkirchene Thomasa Holzera „čierni rozhodujú“. 
     
    „Bijú sa, napádajú jeden druhého a poškodzujú majetok. Černosi tam rozhodujú, kto bude mať najlepšie miesto na wi-fi, aj kde bude kto spať. Situácia je pre nás problematická a máme obavy. Za september sme zaznamenali štvrtinu celoročných zásahov,“ uviedol Holzer. 
     
    Tým, že by migrantov premiestnili inam, sa problém podľa polície nevyrieši. V meste je totiž 11 podobných ubytovní a problémy pretrvávajú aj v nich. Sexuálne motivované útoky nie sú výnimkou a starostka Sigrid Meierhoferová v liste varuje, že reakcie miestnych ľudí môžu byť extrémistické. V tomto smere pripomína nárast ultrapravicových tendencií v celom Nemecku. 
     
    - Reklama -