Uniknuté maily z WikiLeaks naďalej šokujú. Clintonovej poradcov mrzelo, že terorista bol moslim

    0
    Bývalý prezident USA Bill Clinton a John Podesta (uprostred) (Autor: TASR)
    Spomedzi desiatok tisíc emailov z účtu Johna Podestu, ktoré má k dispozícii server WikiLeaks, sa vynorila správa, ako šéf kampane Hillary Clintonovej reagoval na teroristický útok v San Bernardine. Bol to práve Podesta, kto vraj skonštatoval, že by bol radšej, keby strelcom bol novinár, ktorý o celej veci informoval a nie moslimský radikál. Islamský extrémizmus v USA je totiž agenda, o ktorej demokrati len veľmi neradi hovoria v súvislosti s terorizmom.
     
    Inkriminovaný email pôvodne poslal člen kampane demokratickej kandidátky priamo Clintonovej konzultantke Karen Finneyovej, ktorá komunikáciu preposlala Podestovi. Išlo o reakciu na twít redaktora televízie NBC Christophera Hayesa, ktorý v tom čase informoval, že jedným zo strojcov masakru v San Bernardine je muž menom Sayeed Farouk. 
     
    „Do čerta,“ skonštatovala Clintonovej konzultantka Finneyová v reakcii na správy, že podľa mena vraždil moslim. Ešte šokujúcejšie je potom konštatovanie Johna Podestu, ktorému masaker spáchaný islamskými radikálmi nehrá do karát demokratickej agendy. „Bolo by lepšie, keby chlapík menom Sayeed Farouk informoval, že chlapík menom Christopher Hayes bol strelcom,“ napísal šéf kampane Hillary Clintonovej. 
     
    Len pripomeňme, že John Podesta sa vo vysokej americkej politike pohybuje už desaťročia a s Clintonovcami je jedna ruka. Od roku 1998 do roku 2001 viedol administratívu vtedajšieho prezidenta Billa Clintona. Spolu s bratom vlastní významnú lobistickú spoločnosť Podesta Group a zároveň je aj predsedom Centra amerického pokroku (Center of American progress). Ide o mimoriadne vplyvný washingtonský think tank. 
     
    - Reklama -