Brala úplatky, no o teplé miestečko neprišla. Čo na to Smer?

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Annu Brezlíkovú odsúdil Špecializovaný trestný súd za úplatkárstvo pred štyrmi rokmi. Napriek tomu je členkou Sociálnej komisie Prešovského kraja. Smer vraj o jej odsúdení nič nevedel a z funkcie ju odvolá. Informoval o tom portál Aktuality.sk.

    Anna Brezlíková má so stranou Smer blízky vzťah. Už od roku 2008 mala na starosti neziskovku Cesta životom, ktorú založila poslankyňa Smeru Jana Vaľová. Dotácie na ňu dostávala aj napriek tomu, že žiadnych klientov nemala. Spomínaný portál upozorňuje tiež na to, že Brezlíková je švagrinou Zuzany Mikovej-Tománkovej, ktorá pracovala aj pre úrad vlády. Práve ona je zakladateľkou resocializačného zariadenia Čistý deň, ktorý v súčasnosti čelí obvineniam zo sexuálneho zneužívania maloletých dievčat. Počas prvej Ficovej vlády bola Brezlíková dokonca riaditeľkou pobočky Sociálnej poisťovne v Humennom.

    V roku 2012 sa ukázalo, že Brezlíková má za ušami úplatkárstvo. Podplatiť mala posudkového lekára, aby priznal vyšší invalidný dôchodok pacientke. Napriek tomu, že Brezlíková obvinenie odmietala, súd jej pre dostatočné dôkazy neuveril a vymeral jej podmienku.

    Ako informoval portál, o Brezlíkovej vine vraj nevedeli ani v kraji. Podľa slov Daši Jeleňovej, hovorkyne kraja, členstvo v komisii pri Zastupiteľstve PSK nezakladá povinnosť preukázať sa výpisom z registra trestov. Zistené skutočnosti môžu znamenať problém.                      

    „Z pohľadu krajskej samosprávy nové skutočnosti môžu viesť k prehodnoteniu členstva v komisii. Záležitosťou sa bude zaoberať najbližšie zasadnutie krajského parlamentu 18. októbra 2016,“ uviedla Jeleňová.

    Na celú udalosť reagovala aj strana Smer. Podľa hovorkyne strany Ľubice Končalovej o odsúdení členky komisie nevedeli. Spomínaný portál priniesol informácie, že Smer má v riešení tohto prípadu jasno. Brezlíková v komisii končí: „Zastupiteľstvo PSK ju na svojom najbližšom zasadnutí odvolá.“

    Autor: luc


     

    - Reklama -