Clintonová je na drogách, tvrdí Trump a posiela ju na testy

    0
    Hillary Clintonová po oficiálnom prijatí nominácie Demokratickej strany na prezidentku USA. (Autor: TASR)
    Toto obvinenie prišlo krátko po tom, ako na deväť stúpol počet žien, ktoré Trumpa verejne obvinili zo sexuálneho obťažovania. Všetky tieto obvinenia Trump opäť rozhodne odmietol a ich autorky označil za klamárky     
     
    Na predvolebnom zhromaždení v New Hampshire Trump na adresu Clintonovej povedal, že pred ich poslednou debatou niečo užila a po nej sotva vládala nastúpiť do auta. Agentúra DPA súčasne poznamenala, že Trump nepredložil žiadne dôkazy, ktoré by potvrdzovali tieto jeho tvrdenia. 
     
    DPA pripomenula, že Trump počas predvolebnej kampane niekoľkokrát spochybnil Clintonovej zdravotný stav a schopnosť znášať všetky nároky vyplývajúce z prezidentskej funkcie. Kritizoval dokonca aj jej vzhľad počas ich v poradí druhej spoločnej TV diskusie.

    Voľby sú zmanipulované skorumpovanými médiami

    Trump okrem toho spochybnil aj samotné voľby, keď vyhlásil, že “sú zmanipulované skorumpovanými médiami, ktoré šíria úplne falošné obvinenia a hrubé lži v snahe presadiť jej (Clintonovej) zvolenie”. Zopakoval, že podľa jeho názoru by Clintonová mala byť trestne stíhaná a byť vo väzení, ale “namiesto toho sa uchádza o funkciu prezidenta”. 
     
    Takéto spochybňovanie spravodlivosti volieb však vyvolalo ostrú kritiku, a to aj v tábore republikánov. Paul Ryan, predseda Snemovne reprezentantov, vyjadril presvedčenie, že americké štáty zorganizujú spravodlivé voľby.
     
    Volebný štáb Clintonovej na margo Trumpových výrokov upozornil, že “účasť v politickom systéme, a najmä v hlasovaní, by mala byť podporovaná, nie zatracovaná len pre to, že sa kandidát bojí porážky”.
     
    Posledná spoločná televízna debata Clintonovej s Trumpom sa uskutoční na budúcu stredu. Samotné voľby prezidenta USA sa uskutočnia 8. novembra.
     
    - Reklama -