Najskôr spojenci, teraz nepriatelia? Na Ficovu hlavu padla ďalšia kritika

    0
    Robert Fico (Autor: TASR)

    Premiér a zároveň predseda najväčšej koaličnej strany Smer-SD Robert Fico sa musí popasovať s ďalšou kritikou. Tá tentoraz prichádza od bývalého ministra hospodárstva Tomáša Malatinského. Fico a Malatinský kedysi spolu sedeli vo vláde, no teraz Malatinský Ficovu vládu kritizuje, pretože sa domnieva, že zvyšovaním odvodov odháňa zo Slovenska zahraničných investorov.

    Podľa informácií portálu Čas.sk sa ku kritike pridal aj vplyvný Klub 500, teda firmy s viac ako 500 zamestnancami. Predsedom tohto spoločenstva je Vladimír Soták, ktorý kritikou na premiéra v poslednom čase tiež nešetrí, pritom ešte prednedávnom bol jeho spojencom.

    Na ďalšie zvýšenie sociálnych odvodov Malatinský reagoval slovami: „Ak to bude takto ďalej pokračovať, tak to môže mať neblahé dôsledky, že si zahraniční investori rozmyslia investovať na Slovensku.“ Sotákov klub kritizoval už pred mesiacom zdaňovanie dividend, teraz výkonný riaditeľ Klubu 500 Tibor Gregor, ktorý zastupoval neprítomného Vladimíra Sotáka, vláde bez servítky odkázal: „Je to podraz.“

    - Reklama -