Švédsko a utečenci: Ďalšia neuveriteľná správa, tamojší experti v šoku

    0
    Zástava Švédskeho kráľovstva (Autor: APL)

    Veď vo štvrtom kvartáli roku 2015, teda počas minuloročnej zimy, Švédsko zaznamenalo rast HDP vo výške 4,5 percenta,“ poznamenáva server s tým, že švédske tempo je zhruba dvojnásobné oproti nemeckému a trojnásobné oproti francúzskemu.

    Pôvodný text TU.

    Nakoniec ekonómovia uviedli, že za boomom sú migranti, ktorých sa do krajiny nahrnulo medzi rokmi 2014 a 2015 160-tisíc. V snahe vyrovnať sa s utečeneckou vlnou musela vláda ihneď vynaložiť obrovské finančné sumy, aby utečencov nasýtila, ubytovala, obliekla. Skrátka zabezpečila všetkým týmto ľuďom nevyhnutné potreby,“ spomína server. Bolo však tiež nutné myslieť na investičné plány v oblasti bývania, škôl a ciest.

    A potom sú tu samotní migranti. Čo urobí utečenec, keď dorazí do Švédska? Kúpi si sendvič s vysokou DPH alebo bundu (s obrovskou DPH). A čo urobí potom? Hľadá zamestnanie: a vyzerá to dobre, stavebníctvo je práve teraz vyťažené štátom – a navyše oplýva pracovnými miestami, na ktorých Švédi pôsobia neradi. A zrazu firmy, ktoré neboli schopné zaplniť všetky miesta, pretože práca, ktorú ponúkali, bola príliš ťažká, začínajú fungovať na plnú kapacitu,“ uzavrel server s tým, že švédska ústretovosť sa stala receptom na bohatstvo.

    - Reklama -