Bývalá eurokomisárka odhaľuje údajné klamstvá o migrantoch. Do rany jej prišlo aj Slovensko

    0
    Migranti čakajúci na rakúsko-nemeckých hraniciach (október 2015) (Autor: TASR)

    Emma Boninová v ňom zdôrazňuje, že prisťahovalci predstavujú iba sedem percent viac ako polmiliardovej populácie v Európskej únii, a teda o migrácii nemožno hovoriť ako o skutočnej invázii. Je pozoruhodné, konštatuje, že najmenej migrantov je v krajinách, ktoré najviac namietajú voči ich prijímaniu, pričom ako príklady menuje Slovensko, ako aj Chorvátsko a Maďarsko.

    Na údajoch z roku 2025, do ktorého by sa talianska populácia mala zmenšiť o 1,8 milióna ľudí, ilustruje, akí sú prisťahovalci potrební z hľadiska udržania podielu aktívne pracujúcich v krajine na Apeninskom polostrove. Navyše pripomína, že neobstojí tvrdenie o tom, že migranti berú prácu Talianom, pretože viac ako tretina z nich pracuje na horšie platených miestach, vykonávajúc ťažkú prácu, ktorú talianski občania nechcú.

    Odvody na poistení odvádzané migrantmi kryjú podľa Boninovej náklady na dôchodky až 640.000 Talianov. Navyše náklady na bezpečnostné opatrenia spojené s migráciou a na vytvorenie adekvátnych existenčných podmienok pre prisťahovalcov činia iba dva percentá z talianskeho rozpočtu.

    Emma Boninová namieta aj proti hlasom o tom, že v Európe niet dosť miesta pre migrantov, že je ich priveľa, a to slovami, že členské štáty EÚ prijali iba 1,8 milióna z celkove 60 miliónov utečencov na planéte.

    Za poburujúce nepovažuje bývalá ministerka zahraničných vecí fakt, že žiadateľov o azyl umiestňujú v Taliansku v hoteloch, ale skutočnosť, že systém ich prijímania je improvizovaný, že talianske orgány sa neustále snažia núdzovými opatreniami vyvážiť fakt, že zabezpečenie utečencov nezodpovedá ani minimálnym požiadavkám a neumožňuje im vytvoriť predpoklady pre samostatný život.

    Z 35 eur na deň, ktoré taliansky štát vynakladá na zabezpečenie žiadateľa o azyl, sa hradia aj náklady na personál záchytných zariadení, takže samotným migrantom zostáva 2,5 eura na deň na menšie náklady, tvrdí Boninová.

    Na margo zneužívania migračnej vlny teroristami talianska politička tvrdí, že najviac obetí si islamský terorizmus vyžiadal v Afganistane, Iraku a Nigérii, pričom podiel obetí na starom kontinente nedosahuje ani jedno percento.  V Taliansku sa z piatich miliónov prisťahovalcov hlási k islamu 1,7 milióna ľudí, v Európe žije 5,8 percenta moslimov, poznamenala Boninová.

    - Reklama -