Zúfalý biskup z Aleppa: Je to inak. Prečo nepoviete svetu toto?

    0
    Aleppo, Sýria (Autor: SITA)
    “Nemôžem hovoriť o východnej časti, pretože nemáme priame správy. Hoci leží len kilometer od nás, nemôžeme tam chodiť. Čo môžem potvrdiť, že táto východná časť mesta, kde sú ozbrojené skupiny, ktorých počet však nie je známy, je bombardovaná. Veľa sa o tom hovorí, ale nikto nehovorí o nás, o západnej časti, kde žijú dva milióny Sýrčanov, vrátane kresťanskej menšiny, ktorá doteraz v Aleppe zostala,” opisuje situáciu v Sýrii Audo.
     
    Zmieňuje tiež to, že on sám navštívil chaldejské rodiny, keď jedna prišla o otca a syna na konci septembra pri ostreľovaní a v druhej je ťažko zranené dievča. Tú zranila bomba, keď stála na balkóne.
     
    “Tieto strašné príbehy sa opakujú od rána do večera. Sme bez prúdu, bez vody – a nikto o nás nehovorí. Všetky informácie sa zameriavajú na východnú časť, kde sú spomínané ozbrojené skupiny. Naozaj by ma zaujímalo, kde sú objektívne informácie …,” povzdychol si Audo.
     
    Pôvodný text TU
     
    Podľa jeho slov sa do východnej časti mesta, ktorá je v rukách samozvaných ozbrojencov, nedostane ani humanitárnu pomoc.
     
    “Nie, nie je to možné. Je to príliš nebezpečné! Pracujeme v celej Sýrii, všade, kde je to možné. V miestach ovládaných ozbrojenými skupinami to možné nie je. Najmä my ako kresťania, ako nezávislí tam nemôžeme – nie je to možné! ” dodal Audo.
     
    Nikto podľa neho nevie, čo sa kedy stane.
     
    “Sú tu opustené bomby, ktoré zabíjajú 40-50 ľudí, tu v jednej štvrti, tam v inej. Chodíme po uliciach a napadá nás:, Kto vie, možno práve teraz naďabím na bombu.' Musíme byť neustále v strehu, premýšľať ako a kadiaľ ísť … Žijeme v neustálom ohrození. A to vyvoláva strašnú atmosféru strachu. Všetci kresťania, väčšina tých, ktorí si to môžu dovoliť, odchádzajú preč. V tom je naše veľké utrpenie! ” uzavrel sýrsky jezuita.
    - Reklama -