Nové okolnosti v kauze Čistý deň. Ficov poradca má v polepšovni „kontakty,“ spojitosť však odmieta

    0
    Erik Tomáš poslanec NR SR (Autor: TASR)

    Slovenská verejnosť sa pred niekoľkými týždňami na základe blogu opozičnej poslankyne z SaS Natálie Blahovej dozvedela o údajných praktikách, ktoré v resocializačnom zariadení Čistý deň panujú. Situácia v celom prípade bola turbulentná a každý deň sa dostali na povrch nové skutočnosti. V septembri sa do megaškandálu rozhodol zapojiť aj premiérov mediálny poradca a zároveň poslanec NR SR Erik Tomáš.

    Ako píšu Aktuality.sk, podarilo sa im zistiť, že Tomášovho otca v minulosti zamestnávala humenská pobočka Sociálnej poisťovne. V čase, keď tam jeho otec pracoval, pobočke šéfovala Anna Brezíková – švagriná zakladateľky Čistého dňa. Tomáš to potvrdil a informácie o pracovnom pomere svojho otca spresnil: „Pracovný pomer uzavrel aj ukončil v čase, keď bola riaditeľkou pobočky Anna Brezíková.“

    Samotný Ficov mediálny poradca spojitosť s galantskou polepšovňou však odmieta a označuje ju za politický útok opozičnej strany SaS. Na Tomáša sa Aktuality pýtali aj v Čistom dni, kde podľa ich tvrdení reagovali podráždene. „Do skončenia správneho konania neposkytujeme informácie,“ vyjadrila sa Zuzana Tománková, manželka riaditeľa ústavu. Na otázky ohľadom jej švagrinej a premiérovho poradcu neodpovedala.

    - Reklama -