Dohodárov čakajú zmeny. Ich pracovné možnosti sa výrazne obmedzia

    0
    predavačky (Autor: TASR)

    „Nemôže sa stávať, že zamestnávateľ vyhlási voľné pracovné miesta, úrad práce mu pošle uchádzačov o zamestnanie, ktorí v tej firme robia niekoľko rokov na dohodu, on ich odmietne a znova si ich naďalej drží na dohodu,“ vyhlásil nedávno minister práce Ján Richter (Smer-SD).

    Štát platí „dohodárom“, ktorí sú evidovaní na úrade práce, odvody do zdravotnej poisťovne. Výkonná riaditeľka McROY Jobliner Jana Mesárová tvrdí, že možnosť privyrábať si na dohodu popri poberaní dávok ľudí motivuje, aby odmietali normálne zamestnanie na trvalý pracovný pomer.

    Existujú tri možné riešenia:

    1. obmedziť možnosť poberať dávky a popritom si privyrábať na dohodu,

    2. obmedziť možnosť odmietať beztrestne (bez vyradenia z evidencie) vhodné zamestnanie (napr. pre dochádzanie do susedného okresu),

    3. obmedziť zamestnávanie „pro forma“ (nechať sa po týždni vyhodiť z práce a znova byť zaevidovaný na úrade práce a pracovať na dohodu).

    Najviac 75 percent životného minima si môže na dohodu zarobiť človek, ktorý je v evidencii úradu práce. Od roku 2013 je to 148,57 eura. Ak zarobil viac, musí to preukázať úradu práce. Následne ho úrad vyradí z evidencie. V súčasnosti eviduje sociálna poisťovňa okolo 460 000 dohôd.

    Odvody za prácu na dohodu sa tiež platia od roku 2013. Sociálne a zdravotné poistenie predstavuje 13,4 percenta z vašej odmeny.

    Dohoda o vykonaní práce je vymedzená výsledkom, pracovný čas nepresahuje 350 hodín za rok, možno ju uzatvoriť najviac na 12 mesiacov, úloha sa musí vykonať v dohodnutom čase, inak môže zamestnávateľ odstúpiť od dohody. Aj zamestnanec môže odstúpiť od dohody, ale v prípade, ak nemá dohodnuté pracovné podmienky. Finančnú odmenu môžete dostať po odovzdaní práce alebo časť odmeny po vykonaní časti úlohy.

    Dohoda o pracovnej činnosti je vymedzená druhom práce a ide o príležitostnú činnosť, keď je pracovnú činnosť možné vykonávať najviac 10 hodín týždenne. Uzatvára sa na dobu určitú (najviac na 12 mesiacov). Spôsob jej ukončenia možno dohodnúť, inak prichádza do úvahy vzájomná dohoda alebo výpoveď bez udania dôvodu s 15-dennou výpovednou lehotou. Odmena musí byť vyplatená najneskôr nasledujúci mesiac.

    Dohoda o brigádnickej činnosti je príležitostná činnosť vymedzená druhom práce, keď je prácu možné vykonávať najviac v priemere 20 hodín týždenne. Uzatvára sa na dobu určitú (najviac na 12 mesiacov). Spôsob jej ukončenia možno dohodnúť, inak prichádza do úvahy vzájomná dohoda alebo výpoveď bez udania dôvodu s 15-dennou výpovednou lehotou. Finančná odmena musí byť vyplatená najneskôr nasledujúci mesiac.

    Autor: mor

    - Reklama -