Trump naštval filmového Terminátora. Prvýkrát odkedy je občanom USA nebude hlasovať za republikánskeho kandidáta. A toto je dôvod

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    V sobotu 8. októbra – po tom, čo do médií preniklo video z roku 2005, na ktorom republikán Trump povedal niekoľko vulgárnych výrokov o obťažovaní žien – napísal Schwarzenegger na Twitteri, že “prvýkrát” odvtedy, čo sa v roku 1983 stal občanom USA, nebude vo voľbách hlasoval za republikánskeho prezidentského kandidáta.

    „Chcem povedať jedno: podľa mňa je neprijateľné, aby ktokoľvek, kto zastáva funkcie, pokoroval snahu, úlohu a prítomnosť žien (v spoločnosti),” povedal bývalý herec narodený v Rakúsku pre taliansky denník Corriere della Sera.

    „Nebol som ako muž svätec, moje chyby sú verejné a v minulosti som sa musel ženám ospravedlňovať, ale rešpektujem, že obe pohlavia sú úplným základom spoločenských a osobných vzťahov,” dodal Schwarzenegger, bývalá ikona kulturistiky.

    Niekdajší guvernér Kalifornie takisto uviedol, že sa ešte nerozhodol, či bude v prezidentských voľbách hlasovať za kandidátku Demokratickej strany Hillary Clintonovú, ale zdôraznil, že jeho dištancovanie sa od Trumpa nie je zároveň “výzvou vôbec nehlasovať vo voľbách” 8. novembra.
    „Musím premýšľať, a veľa, o tom, koho budem voliť. Pre mňa a pre mnohých Američanov z niekoľkých generácií nastal čas urobiť ťažkú a závažnú voľbu,” uzavrel tému Schwarzenegger.

    - Reklama -