Zatĺkať, zatĺkať, zatĺkať? Tohto hesla sa zrejme drží i šéf finančnej správy

    0
    František Imrecze (Autor: SITA)

    „Bola to zodpovednosť bývalého riaditeľa kriminálneho úradu, ktorý bol po ťažkom infarkte, klinickej smrti, v tom mesiaci sa nevenoval práci a rovnako tej sťažnosti, na ktorú boli tri dni,“ povedal Imrecze o situácii z leta 2014. Počty v tomto prípade ale vôbec nesedia, lebo riaditeľ Jozef Luterán mal infarkt ešte v roku 2012, píše DenníkN.sk.

    Vedenie finančnej správy urobilo „reorganizáciu“ po tom, ako sťažnosť nebola odoslaná. Ľudia, ktorí sa prípadu venovali, museli opustiť svoje posty. V rozhovore ďalej povedal, že NAKA sa blíži ku koncu vyšetrovania Bašternáka a v krátkom čase bude vyslovené základné rozhodnutie.

    „Keby to bolo po roku 2014 realizované tým istým spôsobom, tak by to bolo efektívnejšie,“ povedal Imrecze na margo nepoužívania kontrolných výkazov DPH. Aj preto vraj Bašternáka nemohli prešetriť.

    Ďalej oznámil, že sa nepotvrdili žiadne prepojenia na politické špičky. Svedkovia v odposluchoch tvrdili, že DPH kryjú „Robo“ a „Strapatý“. Vyšetrovanie ale zatiaľ stále nie je uzavreté, preto nie je známe, ako sa k tejto informácii dostal. „Bolo to medializované, tak to viem odtiaľ, na stav vyšetrovania je dôležité pýtať sa prezidenta policajného zboru,“ uviedol šéf finančnej správy.

    Autor: mor

    - Reklama -