Kauza Čistého dňa neutícha. Riaditeľ prechádza do útoku a kladie nepríjemné otázky

    0
    Pred vchodom do centra Čistý deň v Galante (Autor: Facebook, Plus JEDEN DEŇ)

    Máme naďalej záujem priblížiť verejnosti proces resocializácie v našom zariadení, ktoré za 16 rokov pôsobenia poskytlo pomoc pri resocializácii z drogovej závislosti viac ako tisíc klientom, ako aj záujem faktami a dôkazmi vyvrátiť opakované lži šírené o našom zariadení,” uviedol Tománek a pýta sa, prečo by zhruba jedna tretina klientov Čistého dňa, ktorí sú tam dobrovoľne, zotrvávali v zariadení, kde sa k nim údajne zle a neľudsky správajú.

    “Dávali by rodičia svoje deti dobrovoľne do zariadenia, kde im škodia? Rovnako sa v konkrétnom prípade Natálie pýtame, prečo by matka s údajným vedomím o znásilnení jej maloletej dcéry nevyužila opravný prostriedok a súhlasila s opätovným umiestnením dieťaťa do nášho zariadenia? Takisto sa pýtame, ako sme mohli zmanipulovať viac ako 40 rodinných príslušníkov klientov nášho zariadenia, ktorí aj napriek hrubým obvineniam voči nášmu zariadeniu stoja za ním a chcú, aby ich deti v zariadení ostali?” pýta sa Tománek a poukazuje aj na to, že súdy už v 12 prípadoch rozhodli o ponechaní klientov v Čistom dni.

    Riaditeľ Tománek v stanovisku odmietol aj objavujúce sa obvinenia, že klienti nedostavajú jesť, neabsolvujú lekárske prehliadky a ošetrenia, že im boli odcudzené hodnotné veci a že im boli podávané škodlivé lieky. “Prečo by sa za 16 rokov, kedy boli naši klienti kedykoľvek vypočúvaní políciou, či už po opustení zariadenia, alebo v iných prípadoch, títo nevypovedali o údajnom zlom zaobchádzaní? Veď by im to pomohlo dostať sa zo zariadenia, kde sme im údajne mali škodiť,” zdôraznil Tománek s dôvetkom, že pre nátlak zamestnancov zariadenia to určite nebolo, lebo tí pri výsluchoch nie sú prítomní.

    Šéf Čistého dňa ďalej odmieta, že by v zariadení nebol psychológ. “Vysokoškolské psychologické vzdelanie mám ja ako riaditeľ zariadenia a toho času je v pracovnom pomere okrem toho šesť ďalších psychológov a psychológov sme vždy zamestnávali. Pevne veríme, že vyšetrovanie a kontroly zodpovedných inštitúcií, ktoré môžu čerpať zo spisov a listinných dôkazov, teda faktov o tomto prípade, prídu k pravdivému záveru,” dodal Tománek.

    - Reklama -