To hádam nie je pravda: Nadija Savčenková vyviedla niečo, z čoho zostali zaskočení aj samotní Ukrajinci

    0
    Nadija Savčenková (vpravo) so sestrou Virou na kyjevskom letisku Boryspiľ (Autor: SITA)

    Poslankyňa ukrajinského parlamentu a bývalá letkyňa Nadija Savčenková sa pokúsila prísť do Doneckej oblasti, kde sa chcela porozprávať s najvyšším politickým predstaviteľom Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandrom Zakharchenkom. Vo finále však političku zastavili ukrajinskí vojaci.

    O celom incidente informoval na svojej facebookovej stránke novinár miestnej redakcie Rádia Slobodná Európa Alexej Macuka.

    Už v júli tohto roku Zakharchenko vyhlásil, že budúce stretnutie so Savčenkovou nevylučuje. „Som ochotný s ňou hovoriť. Ak bude mať v úmysle diskutovať skutočne o zásadných a dostatočne konkrétnych veciach, nemám nič proti,“ uviedol líder DĽR.

    Ochotu stretnúť sa s ukrajinskou političkou prejavil aj šéf Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) Igor Plotnickij. Ten vzájomné stretnutie podmienil mandátom, ktorý by mala mať Savčenková od ostatných ukrajinských poslancov.

    Savčenková o nutnosti priamych rokovaní s lídrami DĽR a LĽR začala hovoriť už v júni tohto roku. Primárne je podľa ukrajinskej političky dohodnúť sa na výmene zajatcov.

    - Reklama -