Kotleba sa mandátu župana len tak ľahko nevzdá, bude kandidovať znova

    0
    Poslanec a predseda ĽS-NS Marian Kotleba (Autor: SITA)

    Kotlebovu účasť v župných voľbách potvrdil podpredseda ĽS NS pre propagáciu a riaditeľ Kotlebovho župného úradu Milan Uhrík. Pre Aktuality.sk prezradil, že líder ĽS NS si chce mandát obhájiť. Podľa jeho slov príslušníci strany dúfajú, že Kotleba vo voľbách uspeje.

    Kotleba bude mať v boji o kreslo banskobystrického župana viacerých súperov. Ako informoval spomínaný portál, proti súčasnému županovi sa chce postaviť Martin Klus zo SaS a šéf Múzea SNP Stanislav Mičev. Okrem nich by mal do volieb pravdepodobne vstúpiť aj kandidát SNS. Konkrétne meno zatiaľ známe nie je.

    Podľa slov Stanislava Mičeva, kandidatúru ohlási oficiálne až potom, keď si bude istý, že na to má. Ak kandidovať bude, podporu strán neodmietne. Okrem ĽS NS.  „Príjmem podporu strán, ale bezpodmienečnú. Ak si dajú podmienky, pôjdem od toho preč,“ dodáva.

    Opozičné strany SaS a OĽaNO chcú vo voľbách staviť na poslanca liberálov Martina Klusa. Ten na rovinu hovorí o možnosti, že Kotleba sa nemusí dostať ani do druhého kola volieb. Podľa jeho slov by sa dalo špekulovať, či sa Kotleba kandidatúry nevzdá úplne, ak bude vidieť, že mu hrozí prehra. „On je ten typ, ktorý si prehru nemôže dovoliť. My môžeme prekvapiť, ale on obhajuje mandát, je predsedom politickej strany, ktorá má stále stúpajúcu tendenciu, čiže ak má vyššie ambície, utrpieť porážku by pre neho mohlo byť fatálne,“ vysvetľuje Klus.

    Podľa riaditeľa Sokratovho inštitútu a zakladateľa platformy Nie v našom meste Rada Slobodu, súčasný župan toho veľa pre Banskú Bystricu neurobil: „Napríklad masívne zvýšenie zamestnanosti, ktoré sľuboval prostredníctvom tzv. krompáčov a lopát sa nerealizovalo.“ Ako sa vyjadril, funkciu župana využil na vlastnú propagáciu a ako odrazový mostík pre voľby do NR SR. Dodáva tiež, že Kotleba sa vie predať a dostať do médií, pričom hlbšia analýza jeho práce v kraji stále chýba. „Kotlebov volič však štandardným médiám neverí, a preto si nie som istý, či by hlbšia investigatíva vôbec niečo zmenila,“ uzatvára.

    Autor: luc

     

    - Reklama -